Mutarea neaşteptată făcută de Kaufland în România. Va fi o lovitură uriaşă pentru concurenţă

Nicu Stan, Camelia Moldoveanu 24.06.2021, 18:53
Mutarea neaşteptată făcută de Kaufland în România. Va fi o lovitură uriaşă pentru concurenţă

Mutarea neaşteptată făcută de Kaufland în România. Va fi o lovitură uriaşă pentru concurenţă. Amănuntele tunului financiar, în articolul de mai jos.

Kaufland a cumpărat un teren pentru un nou magazin. Care este locația

Mutarea neaşteptată făcută de Kaufland în România. Va fi o lovitură uriaşă pentru concurenţă. Kaufland, cea mai mare rețea de hipermarketuri din România, a cumpărat  un teren de 2,2 hectare lângă fabrica Titan Mașini Grele, din cartierul bucureștean Pantelimon.

Achiziția a fost făcută de la omul de afaceri constănțean Mihai Lucian Palaz, un cunoscut om de afaceri pe piața publicității stradale din România. Astfel, acum, Kaufland pregătește construcția celui de-al patrulea său hipermarket din Sectorul 3.

Kaufland mai deschide un magazin in Sectroul 3
Kaufland mai deschide un magazin in Sectroul 3

Ce se construiește lângă Kaufland

Ce este surprinzător este faptul că imediat lângă viitorul magazin Kaufland, Lidl, parte din grupul Schwarz, care deține și Kaufland, pregătește autorizarea construcției unui nou magazin. De asemenea, la 300 de metri distanță este fosta fabrică Filan de pe Șoseaua Vergului pentru vânzarea căreia SIF Banat – Crișana discută tot cu Lidl și Kaufland, potrivit surselor Profit.ro.

Astfel, în urma tranzacției cu Kaufland, Mihai Lucian Palaz a încasat un preț estimat la peste 9 milioane de euro. Kaufland a și primit deja autorizația de construire pentru terenul cumpărat pe Bulevardul Basarabia nr. 250. Reprezentanții hipermarketului au declarat că încă nu a fost stabilită data de începere a lucrărilor de construcție, pentru că mai sunt anumite etape de parcurs.

Ce suprafață va avea magazinul

De asemenea, viitorul hipermarket va avea o suprafață desfășurată de peste 68.0000 de mp. și va fi dispus pe două etaje. Kaufland a mai cumpărat de la omul de afaceri Mihai Lucian Palaz un teren de 1,5 hectare situat în Sectorul 4, pe strada Drumul Găzarului nr. 26B.

Adiacent viitoarului magazin Kaufland, pe Bulevardul Basarabia, Lidl așteaptă autorizațiile pentru a demara construcția unui magazin în locul fostului MAM Bricolaj.

Ce tranzacție ar mai urma

Retailerul urmează să plătească pe terenul de 1,1 hectare un preț de 4,5 milioane de euro către două companii: una controlată de israelianul Salomon Shlomo Dadoun, iar cealaltă de Angela și Nicolae Ioniță. În plus, magazinul Lidl ar urma să aibă o suprafață construită de 2.540 de mp.

De asemenea, la doar o stradă depărtare, de cealaltă parte a parcului neamenajat Sticlăriei, grupul Kaufland-Lidl este indicat în piața imobiliară ca potențial cumpărător al terenului de circa 3 hectare al fostei fabrici Filan, o tranzacție prin care proprietarul, SIF Banat – Crișana, ar putea încasa 12 milioane de euro. Terenul este situat în Sectorul 2, unde Kaufland mai are 3 hipermarketuri.

Urmăriți Impact.ro și pe