Motivul pentru care Vlad Voiculescu vrea să ajungă iar ministru al Sănătății. “Lucrurile sunt neterminate”

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 17.04.2021, 14:32
Motivul pentru care Vlad Voiculescu vrea să ajungă iar ministru al Sănătății. “Lucrurile sunt neterminate”

Vlad Voiculescu a dezvăluit că n-ar refuza să fie repus în funcția de ministru al Sănătății și a explicat care este motivul, în ciuda faptului că a fost demis recent de prim-ministrul Florin Cîțu, care a preluat interimatul. Politicianul a precizat că decizia premierului de a-l revoca nu i s-a părut corectă.

Vlad Voiculescu, despre eventuala revenire a lui în funcția de ministru al Sănătății

Politicianul a fost întrebat dacă ar fi propus de colegii săi din alianța USR PLUS la Ministerul Sănătății, dacă în fruntea Guvernului s-ar afla un alt premier de la PNL, în locul lui Florin Cîțu. Ministrul demis a spus că nu vede nici un motiv pentru care nu s-ar putea întâmpla acest lucru și a precizat că ”sunt lucruri care trebuie terminate”. În plus, întrebat dacă i s-ar părea corect ca Dan Barna și Dacian Cioloș, în negocierile cu PNL, să ceară repunerea sa în funcție, Vlad Voiculescu a răspuns că această opțiune nu ar trebui să fie exclusă.

”Dar asta nu înseamnă că sunt singura opțiune, există destui oameni buni în USR PLUS care să meargă acolo. Când vorbesc de echipă vorbesc despre un set de valori și de proiecte care sunt deja demarate – cele mai mari investiții în sănătate din ultimii 50 de ani prin fondurile de 3,4 miliarde obținute prin PNRR, finalizarea transparentizării tuturor achizițiilor publice, concursuri corecte, depolitizare, lucrurile astea trebuie făcute. Dacă le fac eu sau altcineva care poate este mai bun decât mine, mă bucur să-l sprijin pe acel cineva”, a declarat fostul ministru al Sănătății la Digi24.

Motivul pentru care Vlad Voiculescu vrea sa ajunga iar ministru al Sanatatii. “Lucrurile sunt neterminate”
Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, despre demiterea sa: ”Nu mi s-a părut nici drept, nici corect”

De asemenea, Vlad Voiculescu a declarat că decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite din funcția de ministru al Sănătății i s-a părut nedreaptă și a recunoscut că este dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat. El a precizat că nimeni nu a argumentat motivele pentru care el a trebuit să plece de la Ministerul Sănătății. Politicianul a adăugat că pentru el este important ca proiectele pe care le-a început să fie continuate.

”Nimeni n-a argumentat care sunt motivele pentru care eu a trebuit să plec de la Ministerul Sănătății. Dacă mă întrebați dacă mi s-a părut drept, corect, ceea ce s-a întâmplat, vă spun cinstit că nu, nu mi s-a părut nici drept, nici corect. Contează mai puțin ce mi se pare mie neapărat și contează mai puțin persoana mea și o spun cu toată onestitatea. Nu spun că nu sunt dezamăgit la nivel personal, dar ceea ce mi se pare cu adevărat important este ca ce am început și ceea ce am făcut să fie continuat. Nu cred că e cineva cu funcția trecută pe frunte. Ce e important pentru mine este ca lucrurile începute să continue și lucrurile pe care nu am apucat să le inițiez la Ministerul Sănătății să fie făcute. Și evident că îmi pasă și de cariera mea profesională, dar nu cred că trebuie să fie o prioritate a națiunii neapărat”, a spus Vlad Voiculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...