Florin Cîțu îl arată cu degetul pe Dan Barna în scandalul cu Vlad Voiculescu. Motivul pentru care a ajuns să-l implice pe șeful USR

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 16.04.2021, 17:55
Florin Cîțu îl arată cu degetul pe Dan Barna în scandalul cu Vlad Voiculescu. Motivul pentru care a ajuns să-l implice pe șeful USR

Prim-ministrul Florin Cîțu îl arată cu degetul pe vicepremierul Dan Barna în scandalul cu Vlad Voiculescu, pe care l-a demis din funcția de ministru al Sănătății, înainte de a prelua el însuși interimatul. Iată care este motivul pentru care a ajuns să-l implice pe șeful USR în această dispută.

Motivul pentru care Florin Cîțu îl implică pe Dan Barna în scandalul cu Vlad Voiculescu

Prim-ministrul a susținut vineri o conferință de presă în care a vorbit despre acuzațiile pe care le-a adus ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, cu privire la subraportarea numărului de decese în rândul pacienților cu COVID-19, precum și la politizarea sistemului de sănătate. Florin Cîțu l-a implicat pe Dan Barna în acest scandal, precizând că el este coordonatorul Ministerului Sănătății.

”Aici lucrurile sunt foarte importante şi trebuie clarificate dacă este aşa. Îi cer public vicepremierului Dan Barna, care e coordonatorul Ministerului Sănătăţii să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus. Şi îi cer să le prezinte în şedinţa de Guvern. (…) Coordonatorul Ministerului Sănătăţii este Dan Barna. În nicio şedinţă de Guvern nu au fost prezentate situaţii cum aţi spus mai devreme. De fiecare dată mă consult cu toţi miniştrii”, a spus premierul.

Florin Citu arata cu degetul pe Dan Barna in scandalul cu Vlad Voiculescu. Motivul pentru care a ajuns sa-l implice pe seful USR
Florin Citu

Florin Cîțu, despre politizarea sistemului de sănătate

De asemenea, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că așteaptă un alt raport al vicepremierului Dan Barna cu privire la afirmația lui Vlad Voiculescu cum că ”nu există niciun loc în sănătate care să nu fie afectat de politizare”.

”Această acuzaţie, mai avem pentru domnul vicepremier Dan Barna încă un raport. Îi cer public domnului Barna să prezinte dacă avea cunoştinţă de aceste acuzaţii şi cu ce soluţii a venit. Barna este coordonatorul MS. Dacă avea cunoştinţe de aceste acuzaţii şi nu le-a prezentat public vedem ce s-a înmtâmplat. În nicio şedinţă de Guvern nu s-a prezentat o notă despre aceste acuzaţii. În fiecare şedinţă am luat măsuri”, a mai spus prim-ministrul.

Florin Cîțu: ”Guvernul funcționează bine”

Totodată, Florin Cîțu a declarat că Guvernul funcționează bine și că acest lucru se vede ”în cifre”, în ciuda faptului că după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății a fost acuzat că a luat o ”decizie imatură politic” de către Alianța USR PLUS, care a transmis că nu îl va mai susține.

”Cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi. Avem o pandemie. Avem lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale, nu comentez. Aş vrea să-i asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliţia funcţionează. Ieri a fost un pas important, am avut o şedinţă de guvern, lucrurile au mers foarte bine. Guvernul funcţionează bine. Se vede şi în cifre, în creşterea economică, în veniturile de la buget, în cheltuielile pe investiţii”, a mai spus premierul.

Vlad Voiculescu, despre motivul pentru care nu a semnalat raportarea greșită a deceselor din cauza COVID-19

Ministrul demis al Sănătății a refuzat să pronunțe cifre după ce a declarat că numărul deceselor provocate de COVID-19 a fost raportat greșit. El a explicat, însă, că motivul pentru care nu a semnalat această situație până acum a fost acela că a descoperit-o doar în urmă cu mai puțin de 10 zile. În plus, a precizat că apucase să formeze un grup de lucru care să verifice metodologia de raportare. Mai multe detalii despre acuzațiile lansate de Vlad Voiculescu, AICI!

”O să-l rog pe domnul ministru Interimar să vadă metodologia făcută de partidul său anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID-19. N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale. Dacă tot avem un ministru interimar care cunoaşte istoria anului trecut. O rugăminte este situaţia Unifarm. A primit prin OUG 1,2 mld, e una din companiile în pericol de dispariţie ale Statului Român. E unul dintre marile jafuri ale pandemiei. Ar fi bine dacă în interimat aceste două lucruri să fie clarificate, mai ales că sunt legate de partidul care-l susţine pe domnul premier şi sunt legate de ce s-a întâmplat în guvernarea de anul trecut”, a spus Vlad Voiculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe