Motivul pentru care președintele Braziliei a fost internat. A trebuit să-și întrerupă concediul

Nicu Stan 03.01.2022, 14:58

S-a aflat motivul pentru care președintele Braziliei a ajuns de urgență la spital. Acesta a fost nevoit să își întrerupă concediul. Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, a fost internat de urgenţă, astăzi, 3 ianuarie, la Sao Paulo, din cauza unei probabile noi ocluzii intestinale, care i-a întrerupt concediul din sudul ţării. Jair Bolsonaro a suferit nu mai puțin de șase operații la abdomen.

Care este motivul pentru care Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a fost internat de urgență. Are o boală gravă

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, de 66 de ani, a ajuns astăzi de urgență la spital, fiind internat de medici pentru ocluzie intestinală.

Jair Bolsanaro a mai ajuns la spital, unde a fost operat de nu mai uțin de șase ori la abdomen, din cauza unor aderenţe, ultima intervenție chirurgicală având loc în luna iulie 2021, la spitalul privat Vila Nova Star.

Jair Bolsonaro a fost înjunghiat in intestin si a avut multe probleme din aceasta cauza
Jair Bolsonaro a fost înjunghiat in intestin si a avut multe probleme din aceasta cauza

Jair Bolsonaro înjunghiat în campania electorală pentru președinție

Tot în această clinică a fost tratat în septembrie 2018 după ce împotriva lui a avut loc o tentativă de asasinat. La acea vreme, Jair Bolsonaro se afla în toiul campaniei electorale.

Preşedinţia braziliană, contactată de AFP, nu a confirmat, însă nici nu a dezminţit această informaţie, dezvăluită de publicaţii importante din Brazilia.

Președintele Brazilian a avut dureri violente de stomac

În iulie, şeful de extremă dreapta al statului, aflat în funcţia de președinte din 2019, a fost spitalizat timp de patru zile, din cauza unei ocluzii, la Vila Nova Star, unde a fost trasnferat în urma unei internări de urgenţă la Brasilia, din cauza unor dureri violente de stomac.

După ce a fost înjunghiat în intestin, în lun septembrie a anului 2018, în campania în vederea alegerilor prezidenţiale, aparent de către un dezechilibrat, Jair Bolsonaro a mai fost operat de cel puţin patru ori la sistemul digestiv.

Atacatorul arestat pe loc

Atacatorul celui care avea să devină președintele Braziliei a fost arestat imediat şi a spus că a avut motive personale ca să încerce să îl omoare pe candidat. Atacatorul a mai spus că Dumnezeu i-a cerut asta.

De pe patul de spital, candidatul înjunghiat a transmis că a fost avertizat că este periculos să se expună băilor de mulţime, însă că nu se teme de nimic. Jair Bolsonaro, militar de carieră, este un obişnuit al derapajelor rasiste, misogine şi homofobe, şi un adept al reprimării armate a violenţei.

Contracandidații nu l-au mai atacat după ce Jair Bolsonaro a fost înjunghiat

Cu aproape 9 milioane de fani pe reţelele sociale, dar și cu contracandidați care s-au ferit să îl mai atace pentru că se afla pe patul de spital, Jair Bolsonaro a reușit să devină președintele Braziliei.

Urmăriți Impact.ro și pe