Primul șef de stat confirmat cu noul virus. Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, nu îl ia în serios

Rădulescu Valentin 07.07.2020, 20:02
Primul șef de stat confirmat cu noul virus. Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, nu îl ia în serios

Președintele Jair Bolsonaro a fost declarat pozitiv la testul pentru noul tip de virus, iar acesta a făcut publică afirmația la un post de televiziune. Totodată, deși Brazilia se află pe locul doi în lume la cele mai multe cazuri, președintele nu pare să fie foarte îngrijorat.

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a fost confirmat pozitiv cu noul tip de virus

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a făcut înainte cu puțin timp un mesaj public în care mărturisea că prezintă semne specifice noului tip de virus. Așadar, președintele în vârstă de 65 de ani a făcut testul, iar în urma acestuia a rezultat faptul că este infectat. Totodată, nu este de mirare că a făcut contact repede cu virusul, deoarece Jair Bolsonaro nu a luat în serios pandemia, iar astfel a ignorat măsurile de protecție și s-a prezentat la mai multe eveniment publice fără echipamentul necesar. Amintim că Brazilia este cea mai afectată țară din lume după Statele Unite. De asemenea, nici prințul Charles nu a respectat în totalitate măsurile impuse de autorități. După doar o săptămână de la diagnosticarea cu noul tip de virus, acesta a părăsit izolarea.

„Rezultatul testului este pozitiv. Nu este un motiv de panică. Viaţa merge înainte. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru viaţa mea şi pentru rolul cu care m-a înzestrat pentru a decide viitorul acestei naţiuni numită Brazilia”, a declarat șeful statului, potrivit The Guardin.

Sursă Foto: bangkokpost.com

Primul șef de stat care a murit din cauza virusului

Pierre Nkuruniza, președintele Burundi, una dintre cele mai sărace țări de pe planetă, s-a stins la vârsta de 55 de ani. Cauza oficială a morții a fost un infarct, dar mai multe surse din spitalul la care a fost transportat în ziua decesului, au mărturisit că a murit după ce s-a infectat cu noul tip de virus. Totodată, președintele Burundi ar fi avut și suferințe respiratorii grave înainte să moară.

„Președintele Burundi devine primul șef de stat din lume care a murit din cauza COVID-19, confirmă medicii, deși oficialii guvernamentali insistă că moartea s-a datorat unui infarct”, se arată potrivit DailyMail.

Urmăriți Impact.ro și pe