Motivul pentru care nu ar trebui să îţi încarci telefonul în maşină. Greşeala pe care o fac mulţi şoferi

Ioana Bucur 09.12.2021, 13:41
Motivul pentru care nu ar trebui să îţi încarci telefonul în maşină. Greşeala pe care o fac mulţi şoferi

Suntem mereu pe drumuri, de dimineață până seara, iar telefonul a devenit obiectul de care nu ne putem dezlipi. Comunicăm cu el, plătim cu el, unii pot și lucra de pe el. Singura problemă: bateria! Află care este motivul pentru care nu ar trebui să îţi încarci telefonul în maşină. Vorbim despre o greșeală pe care o fac mulţi şoferi.

De ce să nu îți încarci telefonul în maşină

Am trecut prin panica procentului de 1% din bateria telefonului mobil, mai ales în momentele în care nu avem un încărcător în apropiere. Totuși, când suntem în mașină, avem o soluție la îndemână: să-l încărcăm în portul USB al autoturismului, însă acest gest pe acre îl fac toți șoferii are destul de multe dezavantaje.

S-a dovedit că încărcarea bateriei telefonului mobil în mașină nu este o idee atât de bună pe cât pare.

Ce se întâmplă când încărcăm telefonul mobil în mașină? În general, portul USB al mașinii oferă mai puțină putere decât este nevoie pentru a încărca telefonul. Acest lucru face ca telefonul mobil să consume mai multă energie la o rată mai mare.

Dacă adaptorul este defect sau pur și simplu nu este făcut pentru dispozitiv, acesta poate trimite prea multă putere, determinând supraîncălzirea bateriei și deteriorarea componentelor, adică își reduce durata de viață.

Explicația? Conectorul USB pe care îl avem în mașină este de obicei folosit pentru dispozitive care consumă greu, cum ar fi o memorie USB. Trebuie spus că modelul și vârsta telefonului joacă și ele un rol, așa că trebuie să ținem cont și de acești factori.

Motivul pentru care nu ar trebui să îţi încarci telefonul în maşină

Încărcarea telefonului mobil în mașină distruge bateria mașinii?

Cam același lucru se întâmplă când îți încarci smartphone-ul de la brichetă. Deși oferă 12 volți de putere, iar smartphone-urile folosesc de obicei 5 volți, dacă adaptorul nu funcționează corect sau nu aparține producătorului telefonului, ar putea trimite prea multă putere către telefonul mobil și îl poate deteriora.

În plus, această practică nu este doar dăunătoare pentru telefonul tău mobil, ci și mașinii tale. Este foarte probabil că dacă ne încărcăm telefonul în mașină în mod regulat, ajungem să deteriorăm bateria mașinii, mai ales dacă avem de-a face cu un model mai vechi de mașină.

Iată câteva recomandări de care să țineți cont atunci când conectați telefonul mobil în mașină:

  • Dacă l-ați conectat la intrarea pentru brichetă, nu uitați să o deconectați dacă ați oprit motorul. În mașinile mici sau cu baterii vechi, este posibil să aveți probleme cu reluarea încărcării.
  • Asigurați-vă că toate cablurile de încărcare pentru conectarea la portul USB sunt în stare bună.
  • Încercați să utilizați cabluri de încărcare de aceeași marcă ca smartphone-ul pe care îl aveți
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...