Trucul secret care te ajută să găsești rapid un telefon mobil închis. E genial

Andra Daoud 08.12.2021, 16:28
Trucul secret care te ajută să găsești rapid un telefon mobil închis. E genial

Telefonul mobil face parte din viața noastră cotidiană și mulți nu ne putem imagina viața fără el. De când ne trezim și până mergem la culcare, întindem mâna spre el de nenumărate ori. Ce facem însă când avem nevoie de el și este de negăsit? Senzația că l-am pierdut sau că ne-a fost furat provoacă panică intantaneu, iar dacă încercăm să apelăm de pe un alt telefon și observăm că este închis, sentimentul se amplifică.

Trucul care te ajută să găsești rapid un telefon mobil închis

Majoritatea oamenilor, atunci când observă că nu mai au telefonul, sună de pe un alt dispozitiv pentru a-l localiza, în speranța că un binevoitor l-a găsit și îl va înapoia. De multe ori însă se întâmplă ca telefonul să fie deconectat, fie pentru că a rămas fără baterie, fie pentru că persoana care l-a găsit l-a închis, pentru a nu putea fi localizat.

Indiferent de sistemul de operare, există câteva aplicații care vă pot ajuta să vă găsiți telefonul, chiar dacă este oprit. Dacă aveți un telefon cu Android pe care vreți să îl găsiți, accesați site-ul google.com/android/find și introduceți datele contului de Google pe care l-ați folosit pentru a configura telefonul.

Dacă v-ați conectat la mai multe dispozitive cu același cont, selectați modelul telefonului pe care vreți să îl găsiți. Serviciul vă va arăta ultima locație unde a fost folosit telefonul când era deschis. Condiția este ca dispozitivul mobil să aibă mereu locația activată. În orice caz, trebuie să luați în calcul că este posibil ca telefonul să fi fost mutat din acel loc între timp.

Trucul secret care te ajută să găsești rapid un telefon mobil închis. E genial
Trucul secret care te ajută să găsești rapid un telefon mobil închis. E genial

Cum localizezi un iPhone care a fost închis?

În cazul telefoanelor cu iOS, depinde foarte mult de configurarea mobilului și de ce fel de sistem de operare utilizați. Dacă mai aveți un alt dispozitiv Apple, puteți folosi aplicația „Find my iPhone”. După ce introduceți datele, se va afișa o hartă cu locația în care se află telefonul.

Dacă aveți cel mai nou sistem de operare, puteți urmări locația telefonului în timp real, pentru că acesta emite în continuare semnale Bluetooth, chiar dacă este închis. Dacă e vorba despre un sistem de operare mai vechi, veți vedea doar ultima locație în care a fost înregistrat telefonul.

De asemenea, puteți căuta telefonul de pe orice computer sau dispozitiv care nu este Apple. Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe iCloud.com/find, să introduceți ID-ul telefonului și să selectați „toate dispozitivele”.

 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe