Motivul pentru care ministrul Muncii a rămas fără permis. Ce făcuse Marius Budăi în Vrancea

Ioana Bucur 30.12.2021, 23:33
Motivul pentru care ministrul Muncii a rămas fără permis. Ce făcuse Marius Budăi în Vrancea

Marius Budăi va începe noul an ca pieton. Ministrul Muncii a rămas fără permis timp de trei luni, după ce a fost prins și sancționat de polițiștii rutieri într-o localitate din județul Vrancea. Social-democratul a încercat să conteste pedeapsa primită, însă instanța i-a respins definitiv plângerea. De ce i-a fost luat carnetul de conducere demnitarului.

Ministrul Muncii a rămas fără permis

După o luptă de aproape un an pentru a anula o sancțiune primită în luna februarie 2021, ministrul Muncii a rămas fără permis de conducere timp de trei luni. Marius Budăi a fost prins de polițiștii rutieri, pe 22 februarie 2021, conducând cu o viteză la 121 de kilometri pe oră în localitatea Pufești din Vrancea.

Ministrul Muncii în Guvernul PSD-PNL-UDMR a făcut o plângere contravenţională împotriva procesului-verbal prin care a fost sancţionat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea. Aproape patru luni mai târziu, pe 23 iunie, Judecătoria Adjud a respins ca nefondată plângerea sa.

Marius Budăi nu a renunțat și a făcut apel la această decizie, iar Tribunalul Vrancea l-a respins, în decembrie, ca nefondat. Această hotărâre este definitivă.

Motivul pentru care ministrul Muncii a rămas fără permis. Ce făcuse Marius Budăi în Vrancea
Ministrul Muncii, Marius Budăi

Marius Budăi, discuței cu directorul adjunct al Poştei Române

În urmă cu câteva zile, Marius Budăi anunța că a discutat cu directorul adjunct al Poştei Române, astfel încât pensiile să fie plătite până în 15 ianuarie.

„Am discutat telefonic, în această seară, cu directorul general adjunct al Poştei Române, Ovidiu Călin, astfel încât să fie depuse toate eforturile pentru ca pensiile pe luna ianuarie a anului 2022 să fie plătite până în data de 15”, a transmis, marţi, 28 decembrie, ministrul Muncii.

Ministrul a precizat că posibila întârziere din ianuarie este anuală, fiindcă nu se pot vira banii în luna decembrie 2021 pentru ianuarie 2022, aşa cum se întâmplă în celelalte luni ale anului. Întârzierea este generată de faptul că este vorba de bugetul pe alt an.

„Vom depune toate eforturile pentru ca seniorii României să nu fie nevoiţi să îşi aştepte drepturile nici măcar o zi în plus”, a mai transmis ministrul Muncii.

Compania Naţională Poşta Română a anunţat, marţi că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, din cauză că banii pentru drepturile sociale vor fi viraţi în conturile companiei începând cu 4 ianuarie.

Astfel, pensiile vor fi livrate la domiciliu în perioada 6-17 ianuarie 2022 şi la ghişeele subunităţilor poştale până în 19 ianuarie 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe