Ce se întâmplă cu pensiile în România, în ianuarie 2022. Marius Budăi a făcut anunțul mult așteptat

Cătălina Burghelea 14.12.2021, 06:19
Ce se întâmplă cu pensiile în România, în ianuarie 2022. Marius Budăi a făcut anunțul mult așteptat

Pensionarii din România resimt din plin scumpirile din ultimul timp. Mulți dintre ei nu au ce pune pe masă, toată pensia fiind dată pe medicamente și utilități. Ultimul anunț al ministrului Muncii, Marius, Budăi, vine să calmeze această categorie de români. Iată ce se întâmplă cu pensiile în ianuarie 2022.

Ce urmează să se întâmple cu pensiile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, luni seara, că niciun pensionar din România nu va primi mai puțin de 2.200 de lei în luna ianuarie. Măsura este una mult așteptată de milioanele de români care au ieșit la pensie și nu se pot descurca cu traiul zilnic din cauza scumpirilor în lanț din 2020.

„Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”, a precizat ministrul Muncii.

Răsturnare de situație în ianuarie 2022

Potrivit lui Marius Budăi, Ministerul Muncii sprijină toți pensionarii care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei după majorarea punctului de pensie, în ideaa să poată plăti facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate și echitate socială, a punctat oficialul.

„Am susținut azi în coaliție ultima măsură din programul social care nu este transformată în act normativ, și anume sprijinul pentru toți pensionarii care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei după majorarea punctului de pensie. Aceștia vor primi acel sprijin pentru a susține facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate și echitate socială. Mă bucur că toți membrii coaliției au înțeles și au acceptat această măsură”, a explicat politicianul.

Pensiile românilor nu mai sunt în pericol. Mișcarea făcută vineri de Ministerul de Finanțe

Marius Budăi a dat o veste minunată

Ministrul Muncii a dat asigurări că, în luna ianuarie, nu va exista persoană care să încaseze ca venituri – cumulat pensie plus sprijin – mai puțin de 2.200 de lei. Sprijinul acordat de acest minister îi vizează pe cei cu pensie mică. Astfel, pensionarii cu venit de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei.

„Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. Nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să încaseze ca venituri – cumulat pensie plus sprijin – mai puțin de 2.200 de lei. Deci sprijinul va crește pentru cei cu pensie de 1.600 de lei, până în valoarea de 1.000 de lei. Cei cu pensie de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei”, a adăugat Budăi.

„2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”, a mai precizat oficialul.

Ministrul Muncii așteaptă avizele necesare OUG

Marius Budăi a mai spus că se așteaptă să primească toate avizele necesare ordonanței de urgență cât mai repede, inclusiv cele de la Ministerul Justiției.

„Avem ordonanţele elaborate, aşteaptă să fie aprobate în Guvern, probabil dacă obţinem avizul Consiliului Legislativ si avizul Comitetului Executiv economic şi social vor fi aprobate miercuri, ordonanţe care prevăd majorarea valorii punctului de pensie de la 1.442 la 1.586 de lei, majorarea alocaţiilor, instituirea indemnizaţiei a 13-a pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi majorarea pensiei minime de la 800 de lei la 1000. Sunt lucruri pe care eram obligaţi să le facem să apărăm cetăţenii români de acest val uriaş de scumpiri”, a spus ministrul Muncii la România TV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...