Marius Budăi anuntă cu cât va crește punctul de pensie din Ianuarie

Gabriela del Pupo 09.12.2021, 12:10
Marius Budăi anuntă cu cât va crește punctul de pensie din Ianuarie

Ministrul Muncii vine cu vestea cea mare pentru milioane de pensionari. Punctul de pensie va fi majorat cu 10% de la 1 ianuarie.

După luni de discuții și promisiuni din partea fostei guvernări se pare că actuala coaliție a ajuns la un consens în ceea ce privește majorarea pensiilor. Procentul vehiculat până acum câteva săptămâni era de minim 6% dar se pare că de la 1 ianuarie punctul de pensie va crește cu 10%.

Ordonanța de Urgență a fost semnată astfel că majorarea urmează să se aplice chiar de la 1 ianuarie dacă va fi aprobată de guvern în forma actuală.

M.Budăi: „E vorba de majorarea punctului de pensie de la 1.442 la 1586”

Marius Budai spune ca PSD a majorat pensiile cu 60%
Marius Budai spune ca PSD a majorat pensiile cu 60%

„OUG am semnat-o deja în seara asta. Mâine dimineața plecă spre Ministerul de Finanțe şi spre Ministerul de Justiție. Am comunicat premierului, am discutat în coaliție, au discutat liderii. Vor fi întâlniri în această perioadă.E vorba de majorarea punctului de pensie de la 1.442 la 1586. Majorarea indemnizației sociale de la 800 de lei la 1.000 de lei. Aceste lucruri sunt cuprinse în ordonanță. Au ieșit din avizarea internă din Minister. Pleacă pe circuit de mâine dimineaţă pe avizările interministeriale.Cel mai probabil săptămâna viitoare, pe miercuri, va fi aprobată OUG.”, a declarat Marius Budăi, în direct la România TV.

De altfel PSD promite majorări printre care și alocațiile elevilor, subiect controversat de altfel, după ce PNL a etapizat în repetate rânduri proiectul de lege inițiat de PSD care prevedea dublarea alocațiilor.

„O altă OUG extrem de importantă pe care am semnat-o împreună cu Gabriela Firea este OUG privind majorarea alocațiilor, dar şi instituirea celei de-a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. A ieșit OUG din avizare internă” a afirmat ministrul Marius Budai.

„Noi, PSD, am ținut foarte mult la acest pachet social”

Cine este primarul din Romania cu cea mai mare pensie speciala: “Cetatenii ma vor primar, nu pensionar”

Cine este primarul din Romania cu cea mai mare pensie speciala: “Cetatenii ma vor primar, nu pensionar”

Și persoanele cu dizabilități ar urma să primească mai mulți bani sub forma unei a 13 a indemnizații care însemnă o suma între 200 și 500 de lei.

„A 13-a indemnizație e instituită prin programul de guvernare. E vorba despre o a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități pentru că din anul 2018, când am dublat valoarea indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabiltăţi, nu s-a mai întâmplat nimic pozitiv din punct de vedere financiar pentru aceste persoane.Da, în cursul lunii ianuarie o vor primi. Așteptăm avizările interministeriale şi când va fi forma finală, cu siguranță o să o vedeți. Va fi publicată pe ordinea de zi. E pentru fiecare grad de handicap în parte în cuantumul ei. La handicap mediu, unde nu avem valoarea de indemnizație şi avem buget complementar, mai lucrăm încă o dată bugetul complementar. E tot un fel de a 13-a indemnizație. Va fi între 200 şi 500 de lei.

Noi, PSD, am ținut foarte mult la acest pachet social. Le mulțumesc colegilor din coaliție că au fost de acord cu acest pachet social.

Şi pensiile şi indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități și alocațiile nu sunt la un nivel bun pentru a asigura un nivel de trai sănătos.

Avem nevoie de aceste majorări, de aceea am ținut foarte mult la acest pachet social, pentru a apăra puterea de cumpărare. Să nu credeți că cu această majorarea de pensii toți bunicii și părintii din România vor fi foarte bogați, ” a mai spus Budăi.

Urmează ca și partenerii de coaliție să fie de acord cu acest proiect de Ordonanță de Urgență, mai ales după ce PNL a reiterat că nu ar fi bani la buget pentru o creștere a pensiilor mai mare de 10 % iar în ceea ce privește alocațiile nu a foat înaintată o dată de la care s-ar putea face o nouă majorare.

Urmăriți Impact.ro și pe