Motivul pentru care Ion Țiriac renunță la președinția Federației de tenis. ”Sper ca următorul să fie plătit”

Andrei Cezar 05.07.2021, 17:26
Motivul pentru care Ion Țiriac renunță la președinția Federației de tenis. ”Sper ca următorul să fie plătit”

Ion Țiriac renunță la funcția de președinte al Federației Româmne de Tenis. Anunțul a fost făcut chiar de omul de afaceri în cadrul unui eveniment ce a avut loc luni la complexul sportiv care îi poartă numele. Fostul mare tenismen a vorbit și despre aptitudinile pe trebuie să le aibă viitorul președinte al FRT: ”Să muncească 12 ore pe zi”. Prezent și el la eveniment, Ilie Năstase a vorbit și el despre posibilitatea preluării acestei funcții.

De ce a renunțat Ion Țiriac la președinția Federației Române de Tenis

Miliardarul român a pus punct unui nou capitol din viața sa. Numit în funcția de președinte al FRT pe 19 iunie 2019, Ion Țiriac a anunțat luni că renunță la a mai conduce destinele tenisului românesc.

„Pe mine de acum încolo mă întrebaţi ca persoană fizică, Ion Ţiriac. Pentru că luna asta oamenii de la federaţie îşi aleg un alt preşedinte. Sperăm să fie un preşedinte care să fie plătit, să fie prezent la 8 dimineaţa la federaţie şi să plece de la 8 seara. Aşa cum trebuie să fie şi secretarul general, pentru că altfel nu ajungem niciunde”, a menţionat Ţiriac, care este preşedinte din 19 iunie 2019.

Întrebat ce variante de președinte ar propune în locul său, omul de afaceri a declarat în glumă că nu cunoaște pe nimeni mai potrivit acestei funcții în afară de președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu.

„Cel mai nimerit. Domnul Iohannis este ocupat cu preşedinţia ţării, domnul Cîţu e ocupat cu Guvernul… deci ei doi nu au cum, restul nu cunosc pe nimeni”, informează Agerpres.

Motivul pentru care Ion Tiriac nu mai doreste sa fie presedinte al FRT
Motivul pentru care Ion Tiriac nu mai doreste sa fie presedinte al FRT

Ilie Năstase președinte al FRT? ”Doamne ferește!”

Prezent și el la eveniment, Ilie Năstase a refuzat categoric o eventuală posibilitate de preluare a președenției Federației Române de Tenis.

„Eu preşedinte? Nu, Doamne-fereşte, am fost 12 ani preşedinte la federaţie, îmi ajunge. Am dat din viaţa mea 12 ani Federaţiei Române de Tenis şi nu regret. Pentru că această federaţie mi-a dat mult şi mie. La federaţie ca preşedinte trebuie să te sacrifici, eşti zi de zi acolo. Nu eşti plătit… deci nu ştiu care e persoana care să-şi permită treaba asta”, a afirmat Năstase.

Ion Țiriac a devenit președinte al FRT pe 19 iunie 2019 cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional. Inițial, omul de afaceri a declarat că va rămâne pentru o perioadă de 6 luni în această funcție, timp în care și-a propus să schimbe statutul Federației Române de Tenis și să clarifice situația fondurilor de la Ministerul Tineretului și Sportului

Urmăriți Impact.ro și pe