EXCLUSIV. Invitație surpriză pentru Ion Țiriac de la Anastasia Lazariuc. De ce îl așteaptă la masa de Crăciun

Ana Maria Păsat 22.12.2020, 18:11

Solista Anastasia Lazariuc (67 de ani) se află în febra pregătirilor pentru masa de Crăciun. A profitat din plin de timpul liber, impus de pandemia de coronavirus, pentru a se dedica mai mult familiei, dar și gospodăriei. Artista susține că a rămas în relații bune cu familia miliardarului Ion Țiriac, la doi ani de la divorțul fiicei sale, Ileana, de Ion Alexandru Țiriac. “Ușa casei mele este deschisă pentru toată lumea”, ne-a mărturisit interpreta, în exclusivitate pentru impact.ro. Anastasia va petrece Crăciunul în familie, alături de cei doi copii și de cei patru nepoți. Dar păstrează loc la masa și pentru membrii familiei Țiriac, fostul socru și fostul ginere, alături de care petrecea Sărbătorile, pe vremuri, cu mare fast.

”Invidiam femeile care se puteau trezi la ce oră doreau. Eu schimbam mereu bagajele, eram pe drumuri”

Stabilită de ani buni în București, deși mărturisea că nu exclude posibilitatea de a se întoarce în Republica Moldova, Anastasia Lazariuc se poate declara o mamă și o bunică fericită. Are doi copii reușiți, băiatul, Andrei, și fiica, Ileana, fosta noră a miliardarului Ion Țiriac, iar aceștia i-au dăruit la rândul lor, două nepoate, respective doi nepoți, fiecare. Cele două fete ale fiului său, care s-a căsătorit la 18 ani, sunt studente, iar Alexandru și Nicholas Noah, băieții Ilenei și ai lui Ion Alexandru Țiriac, sunt niște copii foarte reușiți. Cu o astfel de familie numeroasă, interpreta își va petrece Sărbătorile, la propriul său domiciliu. Mai mult, aceasta mărturisește că situația actuală, cauzată de pandemia Covid-19, îi prinde bine, pentru că astfel are ocazia de a face și Revelionul alături de copiii săi.

“Pentru mine, această periodă este una extrem de frumoasă, chiar dacă îmi doresc ca de la anul să avem din nou activitate. Acum nu mă pot văita, mie chiar mi-a căzut bine că toți vom sta pe la casele noastre. Aici, în București, nu ne mai putem deplasa. Copiii și-ar fi dorit să plece, sunt tineri, au această dorință și curiozitate de a călători, dar acum nu mai au cum. Nimic nu e întâmplător. Trebuie să fim cu sufletul la Dumnezeu, să ne lăsăm în voia lui, poate e un îndemn să ne adunăm, pentru că în graba vieții, nu mai apucăm să ne bucurăm de lucrurile mărunte, care de fapt sunt atât de importante. Până acum, Crăciunul devenise deja o tradiție, de a sta acasă, dar de Revelion eram tot timpul plecată. Aveam activitate și invidiam femerile ce se puteau trezi la ce oră doreau și-și făceau programul pe care-l voiau. Eu schimbam mereu bagajele, eram pe drumuri, iar acum am învățat să dau mai multă atenție lucrurilor frumoase, nu doar celor pe care le vedeam doar din avion”, ne-a declarat, în exclusivitate, Anastasia Lazariuc.

EXCLUSIV. Invitatie surpriza pentru Ion Tiriac de la Anastasia Lazariuc. De ce il asteapta la masa de Craciun
Anastasia Lazariuc

“De Crăciun, nu vom fi toți, voi fi doar cu nepoții și copiii mei, dar ușa casei mele e deschisă pentru toată lumea”

Artista ne-a mai mărturisit că, la finele acestui an, nu va mai petrece, ca altădată, alături și de fostul ginere și de fostul socru miliardar, Ion Țiriac, dar sunt bineveniți, dacă vor dori să o viziteze. “De data aceasta, nu vom fi toți, voi fi doar cu copiii și nepoții mei, dar ușa casei mele e deschisă pentru toată lumea”, a adăugat Anastasia Lazariuc.

În ceea ce privește cadourile de Moș Crăciun, Anastasia spune că nepoții  au tot ceea ce le trebuie și tot ceea ce-și doresc, astfel că nu va da iama prin magazine în căutare de jucării sau de alte atenții: “Am fost la ei cu atenții de Moș Niculae, mai ales că era și ziua nepoțelului mai mic, Nicholas. De Crăciun, le voi face prăjiturele, ei nu duc lipsă de nimic”.

EXCLUSIV. Invitatie surpriza pentru Ion Tiriac de la Anastasia Lazariuc. De ce il asteapta la masa de Craciun
Ileana si Anastasia Lazariuc

A renunțat la Crăciunul pe rit vechi: ”Părinții mei nu mai sunt, nu mai am cu cine să-l fac, pe lângă faptul că nu mai ajung la Chișinău”

Chiar dacă, până acum, artista obișnuia să sărbătorească Nașterea mântuitorului Iisus și pe rit vechi, basarabeancă fiind, din cauza epidemiei, precum și din alte motive, ea a renunțat să o mai facă. “Crăciunul pe rit vechi e pe 7 ianuarie, acesta este, practic, cel adevărat. Părinții mei nu mai sunt, nu mai am cu cine să-l fac, pe lângă faptul că nu mai ajung la Chișinău. Acolo au mai rămas doar cei mai în vârstă”.

Artista ne-a mai spus că nepoții săi s-au adaptat foarte bine învățământului online. Mai mult, ea însăși le cere sfaturi despre utilizarea gadget-urilor. “Pentru copii e o mare bucurie că fac cursuri acasă. Ăsta e viitorul lor, acum ei mă învață pe mine. Noi le cerem sfaturi lor”. În ceea ce o privește, chiar dacă a avut un an sărac, din punct de vedere profesional, Anastasia Lazariuc mărturisește că se simte mult mai liniștită. “Este o încercare prin care trecem toți, bine că avem ce să mâncăm. Avem nevoie de comunicare pozitivă. Eu sunt mult mai liniștită”, spune aceasta.

În ceea ce privește situația actuală, cauzată de coronavirus, basarabeanca respectă aceleași măsuri de igienă pe care le avea și înainte de epidemie: “Din fericire, eu nu prea ies din casă. Dar, atunci când ies, port mască. Nu sunt însă exagerată. Nu-mi dau cu spirt din cinci în cinci minute. Chiar nu e indicat, îți poți distruge imunitatea. Trebuie doar să fim mai atenți. Problema este că acum trecem printr-o altă etapă a omenirii, la care trebuie să ne adaptăm”, a mai adăugat Anastasia, pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe