EXCLUSIV

Motivul pentru care Horia Moculescu l-a înlocuit pe Mihai Trăistariu cu Aurelian Temișan la debutul în lumea romanțelor. „Au existat niște condiții obiective” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 12.10.2022, 18:25
Motivul pentru care Horia Moculescu l-a înlocuit pe Mihai Trăistariu cu Aurelian Temișan la debutul în lumea romanțelor. „Au existat niște condiții obiective” EXCLUSIV

Colaborarea inedită dintre solistul Mihai Trăistariu și compozitorul Horia Moculescu în lumea romanțelor nu se va mai produce. Totul s-ar datora manierei diferite în care cei doi ar fi văzut interpretarea în sine a romanței. În ciuda diferențelor de opinii, cei doi apreciază că vor continua să colaboreze pe viitor, dacă se va mai ivi ocazia.

Horia Moculescu l-a înlocuit pe Mihai Trăistariu cu Aurelian Temișan

„Au existat niște condiții obiective care ne-au adus în această situație. Am și înregistrat romanța cu interpretarea lui Mihai Trăistariu, dar vocea sa e puțin afectată. Cine știe, poate chiar de efectele pandemiei ăsteia de COVID. Nici gând să ne fi certat!”, a precizat Horia Moculescu pentru impact.ro.

Potrivit acestuia, relația profesională dintre cei doi a rămas neschimbată.

„Eu sunt cel care i-am acordat primul premiu din cariera sa, cu mulți ani în urmă, pe scena Festivalului de muzică ușoară românească Florentin Delmar. Nu se pune în niciun alt fel problema colaborării noastre!”, a adăugat același Horia Moculescu.

La rândul său, Mihai Trăistariu a evitat să ofere prea multe amănunte pe aceeași chestiune, adăugând doar că au existat ceva diferențe asupra manierei de interpretare a romanței. El a insistat asupra faptului că nu a existat „vreo ceartă, ci doar de diferențe de a privi același lucru”. Și el a confirmat că piesa a fost înregistrată, cu Moculescu la pian, alături de el, cântând romanța cu pricina.

 Horia Moculescu și Mihai Trăistariu vor trebui să caute noi pretexte pentru a colabora pe aceeași scenă
Horia Moculescu și Mihai Trăistariu vor trebui să caute noi pretexte pentru a colabora pe aceeași scenă

Ce a lăsat de înțeles Mihai Trăistariu

Îndrăgitul Mihai Trăistariu a lăsat chiar să se înțeleagă că ar putea reveni anul viitor în competiție romanțelor, de data asta însă încercând să-și compună singur piesa, dacă va simți că poate face acest lucru sau dacă i se va ivi o altă propunere pe gustul său. Este vorba despre celebrul festival de romanțe „Crizantema de Aur”, ce are loc anual, la Târgoviște, în a doua parte a lunii octombrie, acolo unde ar fi urmat să debuteze atât Mihai Trăistariu, la 43 de ani, cât și Horia Moculescu, ultimul având 85 de ani.

Acesta din urmă a indicat tot pentru impact.ro și soluția aleasă pentru a-și prezenta romanța la cea de a 55-a ediție a festivalului programat la Târgoviște între 20 și 22 octombrie.

„Aurelian Temișan este cel ales! E și el, ca și Mihai Trăistariu, unul dintre prietenii mei. Iar Temișan a acceptat imediat ce i-am făcut propunerea! Iar lucrul acesta m-a bucurat foarte mult”, a dezvăluit Horia Moculescu soluția găsită în noile condiții.

Potrivit discuțiilor inițiale, Mihai Trăistariu ar fi trebuit să interpreteze la Târgoviște o romanță gândită de ceva vreme de Horia Moculescu.

„Atunci când Mihai Trăistariu a venit cu propunerea asta spre mine, mi-am zis, aproape imediat, că acum e momentul să debutez și în lumea romanțelor, la 85 de ani. I-am și spus. „Uite ce e, am în minte o romanță pe care aș fi vrut să o cânt eu, Anii mei, ce-am făcut cu ei?” . Aș fi vrut să o cânt eu, dar i-am cedat-o cu multă plăcere. Va fi un fel de mea culpa publică, pe care sper că publicul o va primi cu sufletul deschis. Acest gen de muzică românească pare a fi căzut în desuetitudine în ultima vreme și e păcat fiindcă e splendid!”, spunea cu mai bine de trei luni în urmă tot Horia Moculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe