EXCLUSIV

Decizia neaşteptată luată de Mihai Trăistariu în cariera muzicală. Ce va cânta de acum: „O idee năstruşnică” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 16.07.2022, 10:30

Șoc în lumea muzicii ușoare românești: Mihai Trăistariu va urca pe scenă pentru a cânta romanțe! Evenimentul va avea loc în această toamnă cu ocazia Festivalului National de Romanțe „Crizantema de aur” de la Târgoviște. În fapt va fi un dublu șoc, fiindcă autorul melodiei pe care o va interpreta Trăistariu este nimeni altul decât Horia Moculescu, care își va face astfel și el debutul în lumea romanțelor.

Decizia neaşteptată luată de Mihai Trăistariu în cariera muzicală

„În această primăvară am avut ideea năstrușnică, pentru unii, de a mă gândi să particip la  Crizantema de aur . Am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Horia Moculescu și i-am propus să colaborăm pe tema asta. A fost foarte încântat și a acceptat provocarea. În fapt, eu îmi doresc încă de când aveam 19 ani să colaborez cu Horia Moculescu măcar o dată în cariera mea. Totul a început cu participarea mea la  Festivalul de muzică ușoară românească Florentin Delmar . Am ocupat atunci locul al doilea. Mi-am luat premiul și m-am întors la Iași, unde eram student la matematică. Nu aveam planuri legate de muzică.

Dar peste o săptămână mi-a căzut în mână o publicație în care Horia Moculescu, președintele juriului concursului respectiv, susținea că există un băiat din Piatra Neamț care va face carieră în muzica ușoară românească. Adică eu! Ăla a fost declicul pentru mine. Mi-am spus că dacă cineva de calibrul lui Horia Moculescu face o asemenea afirmație, atunci e ceva de capul meu. A fost ca și cum aș fi primit un șut în fund! Și mi-am jurat că voi colabora cu el pentru măcar o piesă, măcar una! Anii au trecut, dar totul se va împlini în octombrie, la acest festival de romanțe, unde am trecut deja și de preselecție”, a declarat Mihai Trăistariu pentru impact.ro.

Decizia neasteptata luata de Mihai Traistariu in cariera muzicala
Decizia neasteptata luata de Mihai Traistariu in cariera muzicala

Ce a făcut Horia Moculesu pentru Mihai Trăistariu

El a precizat că romanța pe care o va interpreta va fi cântată ținând cont și de stilul său, mai modern. „Acum lumea o să zică că nu mai vreau la  Eurovision , deși eu vreau și acolo, ci la  Crizantema de aur . Dar nu mă interesează. Cred că vom face o figură frumoasă! Nu mă gândesc la premiu, ci doar la eforturile pe care le voi depune ca să demonstrez frumusețea piesei compuse de Horia Moculescu”, a adăugat Mihai Trăistariu.

La rândul său, Horia Moculescu a recunoscut că e o premieră participarea sa la Festivalul Național de Romanțe de la Târgoviște.

„Mihai Trăistariu a venit cu propunerea. Și mi-am zis, aproape imediat că acum e momentul să debutez și în lumea romanțelor, la 85 de ani. I-am și spus. Uite ce e, am în minte o romanță pe care aș fi vrut să o cânt eu,  Anii mei, ce-am făcut cu ei?. Aș fi vrut să o cânt eu, dar ți-o cedez cu multă plăcere. Va fi un fel de mea culpa publică, pe care sper că publicul o va primi cu sufletul deschis. Acest gen de muzică românească pare a fi căzut în desuetitudine în ultima vreme și e păcat fiindcă e splendid!”, a precizat la rându-i pentru impact.ro Horia Moculescu.

Acesta a compus de-a lungul carierei sale peste 500 de piese, dintre care mai bine de o sută sunt șlagăre. „Anii mei, ce-am făcut cu ei?” va fi cea dintâi romanță din întreaga sa creație. Potrivit site-ului oficial al festivalului de romanțe, piesa lui Horia Moculescu se intitulează „Anii mei”, versurile fiind scrise de Dana Dorian.

Urmăriți Impact.ro și pe