EXCLUSIV

Motivul pentru care Gheorghe Turda nu i-a invitat la concertul său aniversar pe Constantin Enceanu și pe Lupu Rednic: „N-au nicio legătură cu valoarea mea” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu, Coteț Alexandru 25.02.2023, 09:42

Solistul Gheorghe Turda se află în toiul repetițiilor pentru spectacolul său aniversar, din 5 martie, de la Sala Radio, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani. Pe afișul concertului nu au fost însă incluși și cei doi colegi ai săi de breaslă, Constantin Enceanu și Lupu Rednic: ”N-au nicio legătură cu valoarea lui Turda, cu valoarea mea!”, ne-a declarat Gheorghe Turda, în interviul exclusiv pentru Impact.ro.

De ce nu i-a invitat Gheorghe Turda pe Constantin Enceanu și pe Lupu Rednic la concertul său aniversar

Îndrăgitul interpret Gheorghe Turda a anunțat ieri numele artiștilor care vor susține recitaluri, alături de el, pe scena Sălii Radio, la spectacolul care marchează împlinirea vârstei de 75 de ani. Solistul, gazda concertului din 5 martie, de la ora 17.00, ne-a dezvăluit care au fost criteriile pe baza cărora și-a ales invitații, la ceas aniversar. Iar surpriza serii va fi fiul fiicei sale, care i-a moștenit talentul muzical.

„Muncesc foarte mult pentru acest spectacol. Vor fi, lângă mine, pe scenă, marele tenor Florin Georgescu, pe care americanii îl numiseră micul Pavarotti, Gheorghe Roșoga, Daniela Condurache, Marian și Lorraine Baicu, dar și mulți alți artiști talentați. Maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică va face o demonstrație profesor-elev, cu nepotul meu, în vârstă de 7 ani, care cântă nemaipomenit la tobe. Țăndărică este îndrăgostit de el, la cât este de talentat”.

De ce nu i-a invitat Gheorghe Turda pe Constantin Enceanu si pe Lupu Rednic la concertul sau aniversar
De ce nu i-a invitat Gheorghe Turda pe Constantin Enceanu si pe Lupu Rednic la concertul sau aniversar

„Fiecare pasăre pe limba ei piere!”

Pe lista concertului aniversar al lui Gheorghe Turda nu se află însă nici Constantin Enceanu și nici Lupu Rednic: ”Deja au apărut niște comentarii, din partea unor clevetitori, că am invitat pe unii, că nu i-am invitat pe alții. De ce să îi invit pe Constantin Enceanu și pe Lupu Rednic? N-au nicio legătură cu valoarea lui Turda, cu valoarea mea, de niciun fel.

Eu îmi fac concertul meu aniversar alături de colegii mei de generație. Să nu uităm că la spectacolul aniversar ”Ciocârlia 70”, ansamblul reorganizat de mine, Lupu Rednic nu m-a invitat, și doar el era organizatorul, așa că eu de ce l-aș invita? Ei și-au făcut concertele lor și nu m-au chemat. Asta el. Fiecare pasăre pe limba ei piere!”, ne-a mai declarat solistul Gheorghe Turda, exlusiv pentru Impact.ro

Ce îi urează Lupu Rednic, de ziua lui: ”Multă sănătate și să se împiedice de noroc!”

Lupu Rednic nu ține însă supărare, ba chiar are un mesaj pacifist, cu ocazia zilei de naștere a lui Gheorghe Turda, pe care i-l transmite prin intermediul Impact.ro.

„De ziua lui de naștere, îi doresc lui Gheorghe Turda tot ce le doresc tuturor, adică multă sănătate și să se împiedice de noroc! Eu nu țin cu nimeni supărare și nu vreau să supăr pe nimeni. Este loc sub soare pentru toți artiștii din România, iar eu îmi știu bucățica mea”.

Totul despre conflictul dintre Gheorghe Turda și Constantin Enceanu

Gheorghe Turda ne-a povestit, în urmă cu doi ani, despre scandalul avut cu solistul de muzică populară Constantin Enceanu: ”După ce s-a încheiat emisiunea de la Etno TV, a fost organizată o recepție. Drept mulțumire, le-am propus artiștilor Ionuț Dolănescu, Constantin Enceanu și Maria Cârneci, care se aflau atunci acolo, să interpretăm câte un fragment dintr-un cântec reprezentativ. Eu am ales o doină celebră, ”Doina Ardelenilor”, pe care am cântat-o și în 1979, la ”Kennedy Center”, în Washington, cu ”Doina Bucureștiului”, pe vremea când unii dintre cei de la masă nici nu se născuseră ca artiști.

Domnului Enceanu nu i-a convenit interpretarea mea, vocea mea belcanto, și a reacționat mahalagește, din punctul meu de vedere. El și amicii lui, de fapt, înregistrau tot. M-au provocat. Aveam un pahar cu apă pe jumătate plin, și, ca să-l spăl de toate bârfele care i-au ieșit pe gură, de-a lungul anilor, am aruncat cu apă spre el. Dar, nu l-am udat, căci paharul mi-a căzut pe masă, apoi s-a rostogolit pe jos. Nu am mai vorbit cu el, de atunci. Este un răzvrătit, un needucat, după părerea mea, îi cam lipsesc cei șapte ani de acasă”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...