Motivul pentru care e bine să pui săpun lichid în vasul de toaletă. Are efectul unui truc magic

Iancu Andreea 24.02.2022, 14:03
Motivul pentru care e bine să pui săpun lichid în vasul de toaletă. Are efectul unui truc magic

Igienizarea băii reprezintă una dintre problemele cu care se confruntă multe gospodine, în căutare de soluții eficiente pentru această activitate casnică. Un truc neașteptat presupune să pui săpun lichid în vasul de toaletă, iar motivul este unul aproape miraculos. Efectul final este spectaculos.

Care este motivul pentru care e bine să pui săpun lichid în vasul de toaletă

Cu siguranță te-ai confruntat măcar o dată cu instalații sanitare care se înfundă, cel mai probabil din cauza depunerilor de calcar și alte sedimente. De multe ori, pentru a elimina această problemă se apelează la specialiști, însă un instalator poate fi costisitor. În schimb, ceea ce poți face este să apelezi la câteva trucuri simple, iar unul dintre acestea presupune să pui săpun lichid în vasul de toaletă. Metoda este una extrem de eficientă.

În cazul în care pompa clasică pentru desfundarea toaletei sau chiuvetei nu este la îndemâna ta, poți încerca să rezolvi problema înfundării instalațiilor sanitare prin două trucuri cu ingrediente simple. Pe lângă efectul uluitor al săpunului lichid, și bicarbonatul de sodiu poate să te scape de bătăile de cap privind înfundarea țevilor.

Motivul pentru care e bine să pui săpun lichid în vasul de toaletă
Motivul pentru care e bine să pui săpun lichid în vasul de toaletă

Cum folosești săpunul lichid pentru curățarea toaletei

Printre cele mai simple modalități de a curăța o toaletă înfundată, se numără folosirea săpunului lichid. Pentru a reuși acest lucru, toarnă aproximativ o jumătate de pahar de săpun lichid direct în toaletă și apoi lasă-l să acționeze pentru 10 minute. Ulterior, toarnă un litru de apă fierbinte și așteaptă 25 de minute.

Săpunul lichid va începe să coboare, moment în care rezervorul de apă al toaletei trebuie eliberat. După ce vei trage apa, săpunul va porni pe scurgere, ajungând în canalizare. În situația în care te confrunți cu un blocaj serios, poți să reiei acest proces din nou.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul, alte soluții eficiente pentru instalațiile sanitare blocate

Unul dintre ingredientele cele mai adesea utilizate în diferite trucuri pentru casă și nu numai, se regăsește printre soluțiile pentru țevile și scurgerile înfundate. Bicarbonatul de sodiu, alături de oțet, pot fi extrem de utile pentru desfundarea toaletei. Pentru acest pas este necesar o jumătate de pachet de bicarbonat și un pahar de oțet, pe care le torni în toaletă. Când reacția este completă, se toarnă deasupra mai multă apă fierbinte. Prin această metodă simplă vor fi eliminate blocajele.

În plus, pentru ca depunerile de pe vasul de toaletă să devină istorie, poți să apelezi la sare. Toarnă aproximativ 100 de grame de sare grunjoasă în toaletă și presar-o până pe marginea vasului. Las-o să acționeze aproximativ trei ore și abia apoi spală toaleta. Pentru un efect cu adevărat spectaculos, lasă sarea să acționeze peste noapte. Acțiunea sa de curățare va fi mult mai eficientă.

Pe de altă parte, poți încerca o soluție dintr-un amestec de sare cu zeamă de lămâie. Acest truc te va ajuta să economisești bani și să renunți la produsele din supermarket. Te vei bucura de o baie incredibil de curată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...