Cum desfunzi țevile de la chiuvetă rapid și ieftin. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le ştie

Iancu Andreea 24.04.2021, 10:20
Cum desfunzi țevile de la chiuvetă rapid și ieftin. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le ştie

Țevile de la chiuvetă, fie că vorbim de baie sau de bucătărie, se înfundă adesea în urma depunerilor de grăsime sau a resturilor care ajung să treacă de scurgere. Deși există pe piață o mulțime de produse chimice care te pot ajuta să înlături aceste probleme, află cum poți utiliza un ingredient ieftin pentru a scăpa de probleme și alege astfel o variantă rapidă și ieftină care te ajută să desfunzi țevile de la chiuvetă.

Trucul care te ajută să desfunzi țevile de la chiuvetă rapid și ieftin

Orice gospodină se confruntă din când în când cu problema chiuvetei înfundate, în majoritatea cazurilor fiind nevoie de o adevărată desfășurare de forțe pentru a elimina resturile depuse pe țevi. Pentru a reuși să desfunzi rapid și ieftin țevile de la chiuvetă, fie că vorbim de cea de la bucătărie sau de cea din baie, este necesar un ingredient banal. Chiar și specialiștii recomandă o metodă simplă, pe bază de bicarbonat de sodiu. Tot ceea ce ai nevoie este să torni o lingură de bicarbonat de sodiu pudră în scurgerea chiuvetei și să adaug apoi 2-4 linguri de oțet.

Amestecul va acționa la nivelul țevilor de la chiuvetă și va permite eliberarea traseului, fiind totodată și o alternativă naturală la soluțiile chimice din comerț. După aproximativ 30-40 de minute, toarnă doi litri de apă clocotită. În acest fel, te poți asigura că țevile sunt desfundate, mirosul din baie sau bucătărie este împrospătat, iar sistemul sanitar nu este afectat de substanțele folosite. Pe de altă parte, ai la dispoziție și alte soluții naturale pentru a elimina depunerile de pe țevi.

Dincolo de clasica ventuză care nu ar trebui să lipsească din locuință, apelează la o saramură obținută din 2 litri de apă clocotită și 5 linguri de sare. Toarnă soluția fierbinte direct în scurgere pentru a îndepărta depunerile de grăsime de pe țevi. De asemenea, această soluție este ideală dacă te confrunți cu mirosuri neplăcute degajate de chiuvetă. Combină efectele mecanice ale ventuzei cu soluția de sare și vei obține rezultate incredibile. Chiar și o celebră băutură răcoritoare te poate ajuta să scapi de țevile înfundate. Toarnă o doză din licoarea minune, adaugă bicarbonat de sodiu și câteva linguri de oțet și vei descoperi efectele miraculoase.

Trucuri utile pentru a desfunda țevile
Trucuri utile pentru a desfunda țevile

Cum poți preveni înfundarea chiuvetei

Dacă însă nu vrei să ajungi la aceste probleme, poți preveni înfundarea chiuvetei dacă respecți câteva reguli simple. Pentru ca țevile înfundate să nu îți mai dea bătăi de cap, folosește întotdeauna un filtru pentru scurgere, atât la baie cât și la bucătărie. Astfel, resturile nu vor pătrunde prin țevi. Acest filtru poate fi curățat zilnic și elimină astfel riscul acumulării de reziduuri. Totuși, acesta nu poate opri grăsimile, acestea depunându-se pe suprafața țevilor și ducând frecvent la înfundarea chiuvetei. De asemenea, săpunul și părul din baie sunt și ele responsabile de țevile înfundate.

Pentru a preveni înfundarea chiuvetei, folosește o dată pe săptămână apă fierbinte, pe care trebuie să o torni pe scurgerea chiuvetei. Asigură-te că temperatura apei este până în 90 de grade Celsius. De asemenea, poți adăuga oțet, suc de lămâie sau pur și simplu apă simplă pentru a scăpa de problema țevilor înfundate. În cazul în care te confrunți cu mirosuri neplăcute emanate de scurgere, adaugă în apa fierbinte câteva picături de detergent de vase. Aceste metode te scapă de substanțele chimice care pot coroda sistemul de țevi.