Motivul pentru care doi tineri din Covasna au făcut nuntă în supermarket. ”Acolo se poate orice”

Nicu Stan, Rădulescu Valentin 30.04.2021, 14:57

Motivul pentru care doi tineri din Covasna au făcut nuntă în supermarket. Tinerii au protestat în mod inedit împotriva resticțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Cumpărătorii au rămas muți. Doi miri, preotul și inivitații au venit să facă nunta într-un supermarket din Covasna

Motivul pentru care doi tineri din Covasna s-au prefăcut că fac nuntă în supermarket. Mai mulţi reprezentanți din domeniul HoReCa şi organizatori de nunți din municipiul Sfântu Gheorghe au pus la cale o farsă pentru a protesta astfel împotriva restricţiilor din pandemie, sub genericul “Căsătoreşte-te într-un supermarket”.

Aceştia au înscenat o nuntă într-un supermarket din municipiu pentru a arăta că în magazine este permis accesul unui număr mare de oameni, în timpul ce în restaurante, cafenele şi alte locaţii numărul clienţilor este limitat sau chiar interzis în localităţile în care incidenţa cazurilor de coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Mirele si-a sarutat mireasa la nunta farsa
Mirele si-a sarutat mireasa la nunta farsa

Organizatorii farsei-protest au explicat totul pe rețeaua de socializare

După organizarea farsei-protest aceştia au postat fotografii pe rețeaua de socializare, precum şi câteva rânduri în care au explicat totul.

“Căsătoreşte-te într-un supermarket. Acolo ai voie. Dacă vrei să-ţi uneşti destinul cu partenerul tău de viaţă nu o poţi face la restaurante sau în sălile special amenajate pentru asta, deoarece sunt închise, iar organizarea de evenimente este interzisă. Cu toate acestea, poţi face oricând acest lucru în orice centru comercial, respectând un set minim de măsuri epidemiologice. Am dovedit noi că se poate.

Nunta parcă ar fi fost reală, a avut tot ce trebuie

Acolo orice se poate. Am organizat o nuntă într-un centru comercial din Sfântu Gheorghe cu tot ce trebuie: mireasă, mire, preot, martori şi fotograf, în plus, ne-am ales şi cu o mulţime de invitaţi. Muzică nu am cerut, dar am primit. Menţionăm că această reprezentaţie a comunităţii noastre nu a fost îndreptată împotriva centrelor comerciale, ci mai degrabă a avut scopul de a atrage atenţia asupra nedreptăţilor şi inegalităţilor din sistem.

Te poţi cununa într-un supermarket, dar ar fi mai bine şi mai frumos să faci acest lucru în spaţiile în care toate condiţiile sunt perfecte pentru acest eveniment extraordinar. Sperăm că ordinea poate fi restabilită cât mai curând posibil şi că putem primi atât cuplurile îndrăgostite, cât şi pe cei îndrăgostiţi de gusturile bune”, se arată într-o postare apărută pe paginile de socializare ale mai multor localuri din Sfântu Gheorghe.

Afacerile din domeniul HoReCa și organizare de evenimente, la pământ

Kovacs Gabor Aron, unul dintre organizatori, a spus că afacerile întreprinzătorilor din domeniul HoReCa şi din industria organizatorii de evenimente sunt la pământ.

“A fost un protest, nu a fost o nuntă reală, dar noi, cei din aceste domenii, nu am putut lucra în timpul pandemiei şi ne-am gândit ce putem face, pentru că într-un mall sau supermarket pot intra 3.000-4.000 de oameni, dar la noi în restaurant nu pot veni mai mult de 30 de persoane, nu mai spun 200.

136 de nunți anulate doar într-un restaurant

Noi nu am vrut să facem rău supermarketurilor, pentru că ştim că toată lumea o duce greu, dar am vrut să arătăm că şi nouă ne e foarte greu şi ce fel de legi avem în România.

Am pierdut o grămadă de bani, angajaţi care nu au mai putut lucra. Numai nouă ni s-au anulat 136 de nunţi de când a început pandemia, plus botezuri, minirevelioane, revelioane şi alte evenimente”, a declarat Kovacs Gabor Aron.