Motivul pentru care actuala coaliție de guvernare nu se mai poate reface. Verdictul dat de șeful UDMR

Stan Filon 08.09.2021, 18:05
Motivul pentru care actuala coaliție de guvernare nu se mai poate reface. Verdictul dat de șeful UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu crede că această coaliție de guvernare mai poate merge înainte, după câte acuzații grave s-au făcut! Cu toate acestea, liderul maghiar crede că situația se va ameliora după alegerile interne din PNL și din USR-PLUS, deoarece nu există altă alternativă.

Kelemen Hunor spune că este greu de refăcut coaliția, după acuzațiile făcute

Liderul UDMR Kemen Hunor a rămas cu gura căscată atunci când a auzit acuzațiile care s-au vehiculat în acest război între PNL și USR-PLUS. Recunoaște că nu înțelege exact care a fost adevăratul motiv al rupturii, dar spune că, probabil, vom afla peste câțiva ani, în 2024, când sunt programate alegeri prezidențiale.

”Au fost acuzații atât de gratuite și atât de dure, încât mie mi se pare că e greu să refaci această coaliție. Repet, totuși, nu avem alternativă. Acum suntem în această situație, din păcate. Dincolo de aceste aspecte sunt acele acuzații aruncate în fiecare minut, „ninja pe Facebook”, care nu ajută în niciun fel. Sigur, ar trebui să înțelegem motivul adevărat, eu încă nu cred că știm încă motivul adevărat. Vom afla, poate, peste ani de zile când ne vom apropia de 2024.

Kelemen Hunor spune ca este greu de refacut coalitia, dupa acuzatiile facute
Kelemen Hunor spune ca este greu de refacut coalitia, dupa acuzatiile facute

Negocierile vor fi reluate după alegerile interne din PNL și USR-PLUS

Am impresia că e vorba de competiția în anul electoral 2024, fiindcă acolo problemele vor fi foarte concentrate, de la alegerile europarlamentare, până la prezidențiale și probabil că unii se gândesc acum la 2024 (…)”, a spus Hunor Kelemen pentru Digi24.ro.

Chiar dacă a spus că este foarte greu să se refacă coaliția de guvernare, după câte acuzații grave s-au făcut, Kelmen Hunor spune că lucrurile se vor mai calma după ce ambele partide își vor alege liderii. Atunci se vor reîntoarce la masa negocierilor. Lasă însă să se înțeleagă că de vină ar fi reprezentanții USR-PLUS pentru scandalul politic.

”După ce se termină ambele congrese, trebuie să ne așezăm la masă și să facem o încercare de a reface această majoritate. Așa cred eu și sper că se va întâmpla. Dar până atunci să ne oprim cu toții să aruncăm acuzații fără nicio bază reală.

”Când nu te înțelegi cu premierul nu aștepți să plece premierul”

Fiecare trebuie să cedeze ceva, să aibă o altă abordare, asta nu e un lucru extraordinar de mare. Într-o coaliție e nevoie de colaborare permanentă. Indiferent ce coaliție e, există un premier. Vă dau un singur exemplu, exemplul meu din 2014, când am intrat în conflict cu Ponta și nu ne-am înțeles, am discutat mult pe un subiect care pentru mine era important. Am plecat din guvern, când nu te înțelegi cu premierul nu aștepți să plece premierul și să rămâi tu.

Când pui condiții care nu pot fi acceptate de partenerul de coaliție, e clar că nu vrei să mergi mai departe. Probabil că acum, în august, sfârșit de septembrie asta e poziția lor, poate peste trei-patru săptămâni, după congrese, se poate nuanța această poziție și dintr-o parte și din cealaltă”, a mai spus Hunor pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...