Iohannis, declarații de ultimă oră! Ce a ținut să transmită președintele despre criza din coaliția de guvernare

Nicu Stan 01.09.2021, 19:11
Iohannis, declarații de ultimă oră! Ce a ținut să transmită președintele despre criza din coaliția de guvernare

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de ultimă oră după ultimul scandal din coaliția de guvernare. Co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a spus, miercuri, că le va propune colegilor ieșirea de la guvernare, în cazul în care premierul Florin Cîțu nu ține cont de propunerile lor. Ce a ținut să transmită președintele după această ultimă neînțelegere din coaliția de guvernare.

Klaus Iohannis transmite coaliției de guvernare să lase scandalul și să coopereze pentru binele românilor. ”Oamenii vor să vadă mai puțin scandal și mai multă cooperare”

Președintele Klaus Iohannis a ieșit astăzi într-o conferință de presă să încerce să liniștească spiritele în coaliția de guvernare transmițându-le acestora să lase scandalul și să arate mai multă cooperare făcând cele necesare pentru țară.

Astfel, președintele a făcut apel la toate partidele politice să se uite spre viitor și să le dovedească românilor că îi respectă.

Florin Citu acuzat ca vrea sa cumpere voturi in PNL cu ajutorul programului Anghel Saligny
Florin Citu acuzat ca vrea sa cumpere voturi in PNL cu ajutorul programului Anghel Saligny

Mesajul președintelui Klaus Iohannis

”Le cer parlamentarilor rezultate. De vorbit este ușor, dar oamenii s-au săturat de discursuri sterile, de veșnicele promisiuni neonorate. Vor să vadă mai puțin scandal și mai multă cooperare.

Nu interesează cine strigă mai tare sau cine critică mai eficient. Fac pe această cale un apel către toate partidele, atât cele din coaliția din guvernare, cât și cele din opoziție să privească spre viitor și să le arate românilor că îi respectă”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis vrea mai multă implicare

În plus, Klaus Iohannis solicită din partea politicienilor mai multă implicare, dialog și coordonare în proiectele importante pentru România.

”Fie că vorbim de punerea în practică printr-un nou cadru normativ a proiectului „România educată”, de revizuirea îndelung așteptată a legilor justiției, de pregătirea viitorului buget, toate necesită implicare, dialog și coordonare”, a mai precizat președintele Klaus Iohannis.

Ultimul scandal din coaliția de guvernare

Pe de altă parte. ședința de guvern de miercuri a fost suspendată până la ora 19:00. Premierul Florin Cîțu a invocat un presupus aviz tacit al Ministerului Justiției pentru proiectul de OUG privind programul de 50 miliarde euro Anghel Saligny, însă miniștrii USR PLUS arată că avizul Ministerului Justiției este obligatoriu.

Forin Cîțu ar vrea să cumper voturi cu programul Anghel Saligny

Aceștia îl acuză pe Florin Cîțu că vrea să adopte programul pentru a-și cumpăra voturile necesare din PNL pentru congresul din 25 septembrie, când se va alege noul șef al partidului.

„N-am luat o decizie, încă, formală în partid, dar e clar că miniștrii, colegii noștri din USR PLUS nu mai au ce să caute într-un Guvern în care punctul lor de vedere nu este respectat.

Și cu un prim ministru care, deja după ce l-a demis pe ministrul Sănătății fără să ne consulte, acum ar decide pe agenda Guvernului împotriva voinței colegilor noștri, pe un subiect pe care noi am avut o discuție în coaliție, asta nu este o modalitate pe care noi să putem lucra împreună într-un mod constructiv”, a spus Dacian Cioloș.

Urmăriți Impact.ro și pe