Motivul nebănuit pentru care anchetatorii refuză să-l lase pe Dincă să vorbească cu un preot. Bărbatul a cerut să se spovedească

Redacția IMPACT 22.10.2019, 11:59
Motivul nebănuit pentru care anchetatorii refuză să-l lase pe Dincă să vorbească cu un preot. Bărbatul a cerut să se spovedească

Gheorghe Dincă, presupusul criminal din Caracal și-a exprimat dorința de a lua legătura cu un preot spre a se spovedi, dar se pare că anchetatorii nu i-au permis bărbatului să ia parte la acest ritual religios. Ce motiv au impus autoritățile?

Spovedania este esențială pentru orice creștin botezat în religia ortodoxă. Gheorghe Dincă, fostul mecanic auto în vârstă de 66 de ani, care se presupune că le-ar fi ucis pe cele două adolescente din Caracal, și-a exprimat dorința de a se spovedi. Din păcate pentru inculpat, avocatul familiei Luizei Melencu a declarat că cererea i-a fost refuzată. Cu toate că ancehtatorii i-au făcut câteva concesii de-a lungul timpului, tot aceștia au fost cei care i-au interzis vehement lui Gheorghe Dincă să se spovedească.gh

Spovedania ca soluție?

Anchetatorii nu susțin acest demers religios întrucât le este teamă că Gheorghe Dincă și-ar deschide sufletul în fața unui preot și ar ajunge să recunoască tot ce a făcut, urmând să incrimineze mult mai multe persoane, spune Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, potrivit antena3.ro.

„Un alt adevăr îl spui preotului decât anchetatorilor, şi s-a dat ordin pe unitate: >. O zic într-o anumită ironie, dar vorbesc serios. Popa este duşmanul numărul unu acum. Ăştia mor de frica la popă. Că spune ăsta la popă ce-a făcut. Procurorii sunt timoraţi, sunt terminaţi, să nu se-apropie vreun popă de ăsta, pentru că el vrea neapărat un popă şi ăştia sunt terminaţi!”, a declarat Tonel Pop la România TV.

Crimele din Caracal: umilințe și controverse. Deși e păzit, viața lui Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol

Au trecut deja câteva luni bune de când nu se mai știe nimic de Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, iar dispariția lor continuă să atragă numeroase dezvăluiri. Dacă Gheorghe Dincă a susținut inițial că el le-a ucis, iar apoi și-ar fi schimbat declarațiile în fața procurorilor pe motiv că nu își mai amintește ce s-a întâmplat, sunt persoane care au o altă variantă a lucrurilor petrecute în cazul Caracal.

O martoră, care a vrut să-ți păstreze anonimatul, a declarat recent la postul de televiziune RTV că fetele sunt în viață. Aceasta spune că a văzut-o pe Luiza, de curând, în Italia. Anchetatorilor le revine însă obligația să ia în calcul orice pistă care i-ar putea duce către aflarea adevărului.

Urmăriți Impact.ro și pe