Motivul inedit pentru care s-a schimbat data congresului PSD. Ce se întâmplă cu Olguța Vasilescu

Redacția IMPACT 04.03.2020, 13:41
Motivul inedit pentru care s-a schimbat data congresului PSD. Ce se întâmplă cu Olguța Vasilescu

PSD a amânat din nou Congresul care urma să aibă loc pentru a alege noua conducere a partidului. Evenimentul va avea loc tot luna aceasta, dar în data de 21, când se va alege președintele formațiunii, precum și echipa de conducere a acesteia.

De ce a fost amânat, din nou, Congresul PSD

Liderii PSD au decis marți, după ce s-au reunit într-un Cex informal ca data oficială a Congresului să fie 21 martie. Din motive de ordin logistic, evenimentul a fost mutat de pe 14 martie, cum era stabilit inițial, pe 21 martie, potrivit ziare.com.

„Ţinem Congresul pe data de 21 martie. 14 martie era în discuție, dar doar pe 21 este sala liberă. Vom avea un congres în aceeaşi procedură – cu un proiect politic şi cu o echipă. Mai mult, am anunţat colegii că în echipa mea nu voi merge cu preşedinţi de organizaţii, nu venind acest lucru de la mine. Mai mulţi colegi de organizaţii au spus că în acest moment este oportun să facem o astfel de echipă”, transmis marți Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu, lider intrimar al PSD. Foto: Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu, lider intrimar al PSD. Foto: Inquam Photos / George Calin

Șeful interimar al formațiunii social-democrate a spus că el este singurul candidat la funcția de președinte al PSD, precizând că din echipa să va face parte Lia Olguța Vasilescu. Liderul a mai spus că există posibilitatea ca votul să se desfășoare în variantă electronică, prin care membri ar urma să voteze online.

Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă public prin care spune că își dorește să existe o diferență foarte clară între baronii și partidul pe care deocamdată îl conduce. Astfel, orice membru al PSD vizat de arestare sau urmărire penală ar urma să fie suspendat temporar din partid, potrivit unor surse Mediafax.

PSD avea programat inițial Congresul  pe data de 29 februarie, însă a fost amânat în ultim moment din cauza apariției primului caz de coronavirus din România, după ce acesta intrase în contact cu un italian care a tranzitat România.

Urmăriți Impact.ro și pe