Motivul incredibil pentru care un șofer s-a drept drept un ofțer SRI. Informații surrpinzătoare au ieșit la iveală

Elena Avramescu 03.03.2021, 14:24
Motivul incredibil pentru care un șofer s-a drept drept un ofțer SRI. Informații surrpinzătoare au ieșit la iveală

Un șofer s-a drept drept un ofțer SRI. Amendă de 870 de lei pentru un bărbat din Timișoara. Acesta nu deținea actele la el, așa că a apelat la o minciună în speranța că o să scape basma curată. Astfel a declarat că este fost ofiţer SRI şi că are relaţii astfel încât să îl mute pe poliţist de la Rutieră.

Un șofer s-a drept drept un ofțer SRI dintr-un motiv incredibil

Aceste informații au reieșit din procesul prin care şoferul a contestat amenda. Printr-un proces deschis la Judecătoria Timişoara, Ovidiu Florin a contestat o amendă de 870 de lei primită deoarece nu avea asupra sa buletinul şi permisul de conducere. În acest sens, bărbatul a arătat în proces că în noaptea în care a fost oprit de Poliţie şi nu avea asupra sa actul de identitate şi permisul „a plecat în mod inopinat de acasă pentru a alimenta autovehiculul”.

Ca urmare a verificărilor efectuate de agenţii constatatori s-a constat că toate documentele sunt în regulă din punct de vedere legal, sens în care apreciază că nu este justificată sancţionarea sa.

De asemenea, Ovidiu Florin a mai spus în proces că „nu au fost arătate împrejurările care pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi că, deşi a refuzat să semneze procesul-verbal, nu s-au consemnat motivele pentru care nu a semnat un martor asistent”.

Un sofer s-a drept drept un ofter SRI dintr-un motiv incredibil
Un sofer s-a drept drept un ofter SRI dintr-un motiv incredibil

În acest sens, Judecătoria Timişoara a respins plângerea şoferului, menţinând amenda primită.

Aspectul că petentul a plecat inopinat de acasă, că poate aduce documentele într-un timp scurt şi că din verificările efectuate rezultă că actele sale sunt conforme nu sunt de natură a înlătura sau diminua răspunderea contravenţională a petentului. În mod evident, actele nu puteau fi decât conforme întrucât, în caz, contrar petentul ar fi fost sancţionat şi pentru nerespectarea altor obligaţii.

Această contravenţie sancţionează neprezentarea documentelor, fiind irelevant aşadar că ele există, că pot fi prezentate într-un moment ulterior şi că sunt legale, câtă vreme conducătorii auto sunt obligaţi ca în momentul conducerii pe drumurile publice să deţină permisul de conducere şi cartea de identitate asupra sa, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara.

În concluzie, din sentinţă a reieșit faptul că judecătorul a avut în vedere un raport al poliţistului care a aplicat amenda, raport din care reiese că şoferul a devenit recalcitrant ameninţând cu faptul că este fost ofiţer SRI, că are relaţii şi că îl va muta pe poliţist de la Rutieră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI