Motivul incredibil pentru care Radu Drăgușin n-a venit la naționala olimpică. „Se pregăteste de bacalaureat. Face 6-7 ore de meditații”

Gabriel Peneș 04.06.2021, 11:27
Motivul incredibil pentru care Radu Drăgușin n-a venit la naționala olimpică. „Se pregăteste de bacalaureat. Face 6-7 ore de meditații”

În aceste zile, tricolorii U23 se află într-un cantonament în Spania. Motivul incredibil pentru care Radu Drăgușin n-a venit la naționala olimpică. Jucătorul de 19 ani de la Juventus Torino a spus „pas” convocării la lotul pregătit de Nicolae Dică. FRF a anunțat că Drăgușin nu s-a prezentat invocând probleme personale. Acestea sunt, însă, de o cu totul altă factură decât cele bănuite la prima vedere.

Motivul incredibil pentru care Radu Drăgușin n-a venit la naționala olimpică

Elevii pregătiți de Nicolae Dică se află într-un cantonament preolimpic în Spania, la Marbella. Radu Drăgușin, deși convocat, nu s-a prezentat la naționala olimpică. Federația Română de Fotbal a anunțat absența fundașului de la Juventus, precizând că aceasta e cauzată de „motive personale”. Naționala U23 va disputa și două partide de pregătire, contra selcționatelor similare ale Mexicului și Australiei, pe 5 iunie, respectiv, 8 iunie.

Modificări de ultim moment în lotul tricolorilor pentru cantonamentul din Spania! Andrei Chindriș și Alexandru Dobre au acuzat probleme medicale și nu vor putea să se prezinte la convocare. De asemenea, Radu Drăgușin va absenta și el din motive personale. Selecționerul Nicolae Dică a apelat la Andrei Rațiu, de la Villarreal. Acesta se va prezenta direct în cantonamentul din Spania, la fel ca Mățan, Pașcanu și R. Sava”, se arăta în comunicatul de pe frf.ro.

Mulți s-au gândit că Drăgușin se eschivează de la națională și, implicit, de la Jocurile Olimpice. Românul tocmai are un antrenor nou, pe banca „Bătrânei Doamne” revenind Max Allegri, care l-a înlocuit pe neexperimentatul Andrea Pirlo.

Motivul incredibil pentru care Radu Drăgușin n-a venit la naționala olimpică. „Se pregăteste de bacalaureat. Face 6-7 ore de meditații”
Radu Drăgușin n-a venit la naționala olimpică pentru că se pregătește să dea bacalaureatul. Selecționerul Mirel Rădoi a încercat acest lucru, dar fără succes

„Se pregăteste de bacalaureat. Face 6-7 ore de meditații”

Motivul real al absenței lui Radu Drăgușin a fost devoalat, însă, de agentul acestuia, Florin Manea. Pur și simplu, jucătorul de 19 ani dorește să dea BAC-ul și trebuie să se pregătească în acest sens.

Acum e într-o situaţie puţin delicată, se pregăteşte pentru bacalaureat, face şase, şapte ore de meditaţii. Dar e un antrenor nou. Din discuţiile pe care le-am avut la semnarea contractului ni s-a promis că va fi al patrulea (n.r. – al patrulea fundaș ca opțiune pentru linia defensivă) şi că va avea şansa să joace. Eu sper să atingă undeva între 10 şi 15 meciuri. Ceea ce ar însemna enorm pentru el, să joci la Juventus e ca şi cum ai juca 40 de meciuri la orice altă echipă. E ciudat să vezi un jucător care e la nivelul acesta să se intereseze atat de mult de bacalaureat, a declarat Florin Manea, conform telekomsport.ro.

Manea a mai adăugat că selecționerul Mirel Rădoi își dă cel mai bine seama de situația jucătorului, câtă vreme el a primit critici intense din cauză că nu a luat bacalaureatul.

Pentru el (n.r. – Drăgușin) e un obiectiv important, mulţumim şi celor de la lotul naţional că l-au înţeles. Le-a spus că doreşte să rămână să înveţe. Era greu, el nu a fost deloc în România. Glumeam cu Mirel, zic ”tu ai văzut ce ai păţit fără bac, lasă-l să-l ia”. Spunea ”bă, nu puteam să ajung deloc, ba eram cu lotul, ba eram cu Steaua”. Asta e, trebuia să faci o frână”, a declarat Florin Manea, conform aceleiași surse

Este cunoscut faptul că Mirel Rădoi, antrenorul naționalei, nu a reușit să obțină diploma de bacalaureat nici până acum. El a încercat câțiva ani la rând, dar fără succes. Doar schimbarea criteriilor pentru obținerea Licenței PRO de antrenor – obligativitatea diplomei de studii fiind eliminată – l-a ajutat să obțină confirmarea oficială în meseria pe care o face. Rădoi a justificat acest neajuns școlar prin lipsa de timp din cauza activității sportive.

Asta cu BAC-ul… nu vreau să găsesc scuze, dar pot spune in felul următor: În opt ani de zile, șase ani am fost la echipa națională, deci eu făceam ceva pentru echipa naționala a României, doi ani am fost accidentat sau am fost la Campionatul European. Asta nu este ca o scuză, dar totuși ca să vadă că nu am fost la petreceri, ci am fost undeva pentru echipa națională. Mircea Lucescu spunea că nici el nu are BAC-ul, dar asta nu l-a oprit cu nimic, pe plan social, să învețe șapte limbi străine. Pe plan sportiv, să se dezvolte ca și autodidact”, a declarat Mirel Rădoi, anul trecut, pentru Pro Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....