Motivul halucinant pentru care poliţistul şi-a vândut uniforma online. Abia acum s-a aflat adevărul

Ana Anitoiu 03.02.2021, 23:50
Motivul halucinant pentru care poliţistul şi-a vândut uniforma online. Abia acum s-a aflat adevărul

Un polițist local din Bârlad și-a vândut uniforma online, pe un site de anunțuri, deși acest lucru este în afara legii. Motivul pentru care a făcut acest gest este halucinant. Geaca și bocancii pe care i-a pus la vânzare au ajuns la sediul Poliției Locale.

Motivul halucinant pentru care poliţistul şi-a vândut uniforma

Regulamentul spune că uniforma nu poate fi înstrăinată, nici după ce a fost depășită perioada de uzură și nici după încheierea raporturilor de muncă. Însă, un polițist din Bârlad a pus articole de uniformă la vânzare, pe internet. O geacă și o pereche de ghete au ajuns să fie cumpărate de jurnaliștii de la Vremea Nouă, care apoi le-au predat la sediul Poliției Locale. Agentul a căpătat 300 de lei în urma tranzacției.

”Pantaloni, ghete căciulă iarna, caschetă, geci iarna – primăvară etc! Predare personală în municipiul Tg Mureș sau livrare curier ! Atenție: uniforma se vinde doar persoanelor autorizate!”, a fost anunţul pe care l-a publicat polițistul, dând numărul de telefon al iubitei lui.

Motivul halucinant pentru care politistul si-a vandut uniforma online. Abia acum s-a aflat adevarul
Politist local

Ce i se va întâmpla polițistului care și-a vândut uniforma pe internet

Șeful Poliției Locale Bârlad, Vasile Chelaru, a spus că în urma acestui incident a fost demarată o cercetare administrativă. El a precizat că la sediu a ajuns un colet în care se aflau o scurtă de vânt reflectorizantă cu inscripţia “Poliţia Locală”, precum şi o pereche de bocanci. Polițistul local riscă să fie sancţionat chiar şi cu desfacerea contractului de muncă. El ar putea fi tras la răspundere şi penal pentru gestul său.

”Vor fi efectuate verificări cu privire la situația semnalată, având în vedere prevederile HG 1332/2010, urmând a fi luate măsurile legale în funcție de rezultatul acestora”, a spus Vasile Chelaru, directorul Poliției Locale Bârlad.

Primarul municipiului Bârlad, despre incident

La rândul lui, primarul municipiului Bârlad a explicat că a fost vorba despre un demers pe care polițistul local în cauză l-a făcut în afara legii. Polițiștii nu pot înstrăina uniforma în nici un caz, nici măcar după ce aceasta devine prea uzată.

“E un demers făcut de domnul poliţist, dacă el l-a făcut, în afara legii, pentru ca legea nu permite acest lucru. Ştim că avem o legislaţie specială pentru poliţia locală, unde se stipulează în mod clar că după perioada de uzură, sau atunci când încetează raportul de muncă, bunurile pe care le au în dotare, inclusiv uniforma, nu se pot înstrăina”, a spus Dumitru Boroș, primarul municipiului Bârlad.

Gest rușinos al unui polițist din Vaslui

Totuși, gestul polițistului local din Bârlad nu șochează la fel de mult ca cel al unuia din Vaslui, care s-a fotografiat în ipostaze indecente, îmbrăcat în lenjerie intimă de damă și cu un morcov în posterior. Imaginile interzise minorilor au ajuns pe rețelele de socializare și au devenit repede virale. Mai multe detalii, AICI!

”În urma imaginilor apărute în mediul online, Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări, prin Compartimentul Control Intern. Față de agentul de poliție, a fost dispusă declanșarea cercetării prealabile, pentru comportament necorespunzător în societate, abatere prevăzută de Statutul Polițistului. Precizăm că polițiștii sunt evaluați psihologic la anumite intervale de timp, în funcție de specificul structurii în care aceștia își desfășoară activitatea”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...