Motivul dureros pentru care Camelia Potec refuză să mai înoate. Fosta mare campioană a suferit o dramă

Mihnea Tălău 12.01.2023, 14:08
Motivul dureros pentru care Camelia Potec refuză să mai înoate. Fosta mare campioană a suferit o dramă

Multipla campioană europeană și medaliată cu aur în proba de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, Camelia Potec, este și managerul Federației Române de Natație. Cu toate acestea, de doi ani, nu a mai înotat în bazin. Motivul, ținut până acum ascuns, este unul de suflet.

Marcată de decesul tatălui său

Decesul tatălui, cel care a învățat-o să înoate, a marcat-o profund, fiindu-i forte greu să mai facă acum ce a iubit întreaga viața.

”Din păcate, nu am reușit să mă mai ating de un bazin și să înot din momentul în care a decedat tatăl meu și am simțit că am pierdut o mare bucată din sufletul meu. Tatăl meu este cel care m-a învățat să înot, el mi-a insuflat această dragoste de apă, el mi-a cumpărat primul abonament la înot”, a declarat Camelia Potec, potrivit sportsnet.ro.

Fosta campioană spune că din vara lui 2021, atunci când părintele ei s-a stins la doar 67 de ani,  a încercat să-și ascundă durerea dedicându-se jobului și familiei.

„Am stat departe, am încercat să acopăr această durere prin multă muncă, fără a simți această tristețe. Acum sunt puțin mai conștientă că și-ar fi dorit să mă întorc să înot în bazin și să mă vadă fericită, pentru că aceasta a și fost motivul pentru care m-a dus spre bazin. Sigur nu ar fi fericit să știe că eu stau departe de bazin doar pentru că sunt tristă că el nu mai este printre noi, așa că o să revin în bazin” a mai adăugat ea.

Fata sa este cea care îi dă puterea de a merge mai departe

Cu toate acestea ea spune că nu a amestecat niciodată viața personală cu cea profesională.

„ Niciodată nu am asociat partea personală cu cea profesională. Performanțele sportivilor și tot ce se întâmplă la birou sunt lucruri pentru care am muncit toți, ne-am adus aportul fiecare pe bucățica lui, așa cum a putut și a știut, așa că nu amestec lucrurile. Este însă adevărat că m-am dedicat mai mult în ultima perioadă părții profesionale, iar când am ajuns acasă Caelia a avut grijă să mă facă să nu mă gândesc la sufletul meu și la ceea ce am simțit de când l-am pierdut pe tata”, s-a confesat Camelia Potec.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...