David Popovici, aclamat de Camelia Potec: „Va putea revoluţiona înotul“

Elena Avramescu 22.06.2022, 06:34
David Popovici, aclamat de Camelia Potec: „Va putea revoluţiona înotul“

Davod Popovici reușește să fascineze pe zi ce trece lumea sportului. În vârstă de doar 17 ani, a cucerit deja o medalie de aur la Mondialele de la Budapesta şi este favorit să câştige alta, diseară. Prestația va fi transmisă la ora 19.22, pe TVR 1.

Camelia Potec crede în viitorul lui David Popovici

Astfel că nu este de mirare faptul că fosta sportivă Camelia Potec, în vârstă de 40 de ani, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM) și campioană olimpică în 2004 la 200 de metri liber, este extrem de entuziasmată de viitorul care îl aşteaptă pe David Popovici.

„David, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a câştigat locul 4, n-a pierdut medalia! Noi, cei din lumea sportului, ne-am dat seama de potenţialul şi performanţele sale, care erau unele normale, văzând progresul de anul trecut. David a avut obiectiv de a câştiga o medalie în această vară. Sunt sigură că va reuşi să caştige multe altele.

David e pregătit, se distrează într-o cursă de două minute, după tot ce a făcut în antrenamente. E un sportiv tânăr. Se reface repede. David poate realiza nişte performanţe extraordinare. După părerea mea, va putea revoluţiona înotul“, a spus Camelia Potec, la Digi 24.

David Popovici, aclamat de Camelia Potec
David Popovici, la Campionatul Mondial de la Budapesta

Însă una dintre cele mai apreciate declarații pentru prestaţia românului într-un articol din presa internaţională a fost publicată în „AS“, acolo unde jrnaliştii spanioli, citaţi de Eurosport, au fost vrăjiți de tehnica lui Popovici în timpul curselor.

„Românul în vârstă de 17 ani a câştigat aurul în proba de 200 de metri liber cu un nou record mondial de juniori. Acesta e David Popovici, înotătorul român care transformă toată proiecţia în realitate. Şi viitorul lui arată înspăimântător! În finala de la 200 de metri, a agăţat aurul cu o altă muşcătură gigantică de rechin: 1:43.21. Popovici începe o nouă eră la Budapesta. Înotul lui n-are limite, de parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni!

Românul alunecă prin bazin cu puţin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturaleţe uimitoare. Face parte din acel grup de sportivi care impresionează când sunt văzuţi în direct. De aceea, din prima clipă, sala din Budapesta şi-a pus ochii pe acel bărbat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc“, au scris cei de la „AS“.

La numai o zi după ce a luat aurul mondial la proba de 200 de metri liber și a stabilit un nou record la juniori, românul s-a calificat cu cel mai bun timp și în finala la 100 de metri liber. Astfel că înotătorul legitimat la clubul Dinamo a terminat cursa de calificare în finală în doar 47,13 secunde, stabilind un nou record mondial la juniori. În prezent, tânărul sportiv primește suma de 7.000 de euro pe lună din postura de sportiv legitimat la Clubul Sportiv Dinamo din 2021.

David Popovici a decis să aplice aceeași strategie din calificări și a pornit mai greoi, însă a revenit spectaculos, obținând cel mai bun timp al anului la juniori, la 100 de metri liber. Astfel că românul s-a calificat în finala care va avea loc astăzi, la ora 19:22 și va concura pe culoarul al 4-lea, fiind favorit să câștige o nouă medalie de aur.

Urmăriți Impact.ro și pe