Moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. ”Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt?”

Mihnea Tălău 04.10.2022, 13:35
Moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. ”Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt?”

Moțiune împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Parlamentarii USR și cei din Forţa Dreptei au depus, marți, în plenul Camerei Deputaților, Moţiunea simplă „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”.

Ministrul Bode pus la zid

Moțiunea se referă inclusiv la achiziția celor 600 de BMW-uri de către Poliția Română de la compania Automobile Bavaria, condusă de Michael Schmidt, un prieten apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

”După aproape doi ani de mandat la Ministerul Afacerilor Interne, nu se mai îndoiește nimeni că prioritatea ministrului Lucian Bode este să protejeze interesele de partid, nu pe cele ale oamenilor. Iar când nu se preocupă de interesele de partid, domnul Bode se îngrijește de interesele infractorilor, ale clienților politici și ale prietenilor șefului său direct, Klaus Iohannis”, se arată în textul moțiunii.

Contestatarii îl iau peste picior pe Bode, despre care spun că cea mai mare reușită a sa a fost licitația cu dedicație pentru achiziția a 600 de BMW-uri, în valoare de ”doar” 98 de milioane de lei, fără TVA.

Și asta în timp ce românilor li se cere de către guvernanți să strângă cureaua, să mai stingă din becuri și să se învețe să mai stea în casă și la 19 grade.

”Cea mai mare reușită a domnului Bode, după aproape doi ani de mandat, este licitația cu dedicație pentru achiziția a 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui Klaus Iohannis. În schimb, acolo unde ar fi fost nevoie de domnia sa, nu s-a văzut niciun fel de implicare. Spre exemplu, de abia acum a început folosirea brățărilor de monitorizare a agresorilor în cazurile de violență domestică. Și e vorba doar de un proiect-pilot în câteva locuri”, se mai specifică în moțiune.

”Nu îți poți da demisia de onoare dacă nu ai onoare”

Semnatarii amintesc și alte rateuri ale ministrului, considerând că a avut multe ocazii să-și prezinte demisia de onoare pentru toate scandalurile în care MAI a fost implicat în ultimii doi ani. ”Nu a făcut-o. Nu îți poți da demisia de onoare dacă nu ai onoare”, afirmă ei.

Potrivit regulamentului parlamentar, moțiunea simplă trebuie supusă dezbaterii şi votului în plenul Camerei Deputaţilor în maximum o săptămână de la data depunerii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...