Se decide soarta ministrului Energiei, Virgil Popescu. Moțiunea simplă va fi votată astăzi

Mihnea Tălău 09.02.2022, 11:56
Se decide soarta ministrului Energiei, Virgil Popescu. Moțiunea simplă va fi votată astăzi
Zi crucială, miercuri, pentru ministrul Energiei, Virgil Popescu. Se supune la vot, în Parlament, moțiunea simplă inițiată de USR, împotriva sa. Aceasta a fost dezbătută, luni, într-o ședință care a fost întreruptă din cauza scandalului provocat de co-președinteele AUR, George Simion, care efectiv l-a luat de gât pe Virgil Popescu. Schimbul de replici a fost unul savuros – „Ești un hoț/Ești un prost” – după care ședința s-a suspendat și este reluată astăzi.
În urma scandalului, deputații discută chiar la această oră modificarea Regulamentului Camerei Deputaților pentru a introduce sancțiuni mai drastice.

 

Motivul pentru care George Simion l-a atacat pe Virgil Popescu
George Simion și Virgil Popescu
Cât despre moțiunea simplă aceasta este foarte probabil să pice, cele două partide USR și AUR neavând suficiente voturi pentru ca acest demers să fie încununat cu succes.

Virgil Popescu nu pare deranjat de moțiune

Ministrul nu pare deranjat de moțiunea simplă depusă împotriva sa. El a dezbătut pe o rețea de socializare problema Termocentralei de la Mintia. „Avem grijă de cetățeni, dar totodată continuăm și investițiile”, spune Popescu.
„Demontez un fake – news, alimentat de răuvoitori! Le-am explicat și colegilor mei, parlamentari PSD și PNL de Hunedoara, că Termocentrala de la Mintia NU SE VA VINDE LA FIER VECHI!
Am solicitat administratorului judiciar că în procedura de vânzare și selectie a unui investitor să solicite ca acesta să ofere garanții ferme că pe amplasamentul de la Mintia se va construi o nouă capacitate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale, de minim 800 Mw.
De asemenea, așa cum am susținut în Parlament, în programul de guvernare, în Coaliție și în Comisia de anchetă parlamentară, pe marginare prețurilor la energie, susțin fără rezerve inițiativa legislativă prin care investițiile Hidroelectricii începute, dar nefinalizate din cauza blocajelor de mediu, să poată fi continuate!
Voi veni în viitorul apropiat, în Guvern, cu un proiect de Ordonanță de Urgență pentru a debloca și situația investiției de la Iernut! Da, am venit cu soluții și o vom face și pe viitor! Avem grijă de cetățeni, dar totodată continuăm și investițiile, pentru că doar așa vom putea asigura securitatea energetică a României!”, a scris pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei Virgil Popescu.
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...