AUR cere demisia ministrului MAI Lucian Bode: „Polițiștii au fost puși să vâneze bătrâni fără mască sau care vând pătrunjel pe trotuar”

Gabriela del Pupo 14.01.2022, 14:57
AUR cere demisia ministrului MAI Lucian Bode: „Polițiștii au fost puși să vâneze bătrâni fără mască sau care vând pătrunjel pe trotuar”

AUR cere demisia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, după evenimentele care au ținut prima pagină din ultimele zile. Liderii AUR, deși nu invocă vreun eveniment legat de protestele organizate de partid, care nu o dată au fost organizate cu mult peste limita maximă de persoane admise, spun că actualul ministru trebuie să plece.

„Polițiștii au fost puși să vâneze bătrâni fără mască sau care vând pătrunjel pe trotuar”

AUR consideră că cele 3 evenimente majore din ultimele zile ar trebui să îl determine pe Lucian Bode să își părăsească portofoliul de ministru.

„⦁ Un șofer de microbuz a fost omorât foarte aproape de sediul poliției, al parchetului și judecătoriei din Bolintin Vale, jud. Giurgiu.
⦁ Un agent de poliție a accidentat doi copii pe trecerea de pietoni. Unul a murit și, în timp ce-și dădea ultima suflare, polițistul i-a întors trupul cu piciorul, într-un ultim gest care sintetizează dezumanizarea.
⦁ Recent, șeful poliției din Poiana Sibiului a fost arestat, infracțiunile acestuia având loc ani la rândul, fără ca superiorii săi din MAI să ia măsuri” se arată în comunicatul AUR

George Simion crede că angajații MAI nu se concentrează pe problemele importante ale societății si că s-a pornit în plină pandemie o campanie împotriva micilor infracțiuni și au fost ignorate cele majore.

Domnul Bode a pus umărul la umilirea, deprofesionalizarea și ridiculizarea Poliției Române. Invocând molima, cei aflați la putere au deturnat grav rolul fundamental al forțelor de ordine, îndreptându-le împotriva propriilor cetățeni, prin măsuri absurde, ori spre misiuni total nepotrivite cu atribuțiile lor. Polițiștii au fost puși să vâneze bătrâni fără mască sau care vând pătrunjel pe trotuar, să fie paznicii unor instituții sau să verifice tipul și compoziția măștilor”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

AUR a dat buzna peste comisiile unde se discuta despre certificatul verde la locul de munca

Ministrul Energiei vizat și el

Claudiu Târziu extinde aria de acuze și spune că mai multe instituții au la conducere oameni care au ar face față exigențelor postului.

„Avem o instituție care se cheamă Poliția Română, dar care este pusă să acționeze împotriva românilor. Este revoltător ce se întâmplă la vârful statului român. Ministrul Energiei face tot ce poate pentru ca prețurile la energie să crească astronomic, afectând firmele și cetățenii, în timp ce ministrul de Interne îi pune pe polițiști să alerge după măști, în loc să asigure protecția cetățenilor și să combată infracționalitatea. Fie cineva subminează statul român din interior, fie la vârful instituțiilor au fost impuși niște oameni total nepregătiți profesional, ceea ce este cam același lucru ”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

AUR este însă partidul care nu a suferit până acum consecințe, cerute de multe voci din societatea civilă și nu numai, pentru protestele din ultimii 2 ani care blamau tocmai măsurile luate de MAI.

 

 

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...