Președintele PSD, atac dur la adresa Guvernului. „Carantina lui Orban e o aberație”. Marcel Ciolacu a făcut acuzații grave

Raluca Juncu 13.07.2020, 20:32
Președintele PSD, atac dur la adresa Guvernului. „Carantina lui Orban e o aberație”. Marcel Ciolacu a făcut acuzații grave

Legea privind carantinarea și izolarea a fost amânată până luni, spre a fi dezbătută în Senat. Liderul interimar al PSD a anunțat, luni seară că proiectul de lege nu va fi votat până când Ludovic Orban și ministrul Sănătății nu vor fi prezenți în Parlament.

Update, ora 20:30– Proiectul de lege privind carantinarea și izolare a fost din nou amânat, după dezbaterile de luni, din Comisia Juridică. Actul normativ nu a fost modifiat, însă au fost aduse amendamente care vor fi disutate în ședința de marți, în Senat, scrie Digi24.

„Legea înaintată de Guvernul Orban este o lege proastă”

Marcel Ciolacu a criticat din nou propunerile de la Guvern privind carantina și izolarea acuzând liberalii că au permis ca România să traverseze o perioadă de vid legislativ.

„Este pentru a doua oară când PNL şi Guvernul Orban au lăsat România într-un vid legislativ. Nu ştiu cât mai putem suporta astfel de greşeli majore, nu neapărat faţă de clasa politică, cât faţă de români. Este nepermis să stăm de o lună de zile şi să aşteptăm în ultimul moment să venim cu o lege la Parlament, când lucrurile erau foarte clare. Restrângerile de drepturi nu se pot face decât prin Parlament. Legea înaintată de Guvernul Orban este o lege proastă. (…)

O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM-ul, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraților susține că legea nu va adoptată decât atunci când Ludovic Orban și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății nu vor fi prezenți în Parlament, pentru a da explicații, deși Guvernul susține că nu a fost chemat oficial în Parlament, pentru acest lucru, potrivit unei precizări de presă, citate de Mediafax.

„Nu se va vota legea în Senat până când primul-ministru şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie în acest moment (…)
Carantina lui Orban este o aberație care, după 30 de ani, vinde iar libertatea la rație. Guvernul PNL să explice românilor de ce a aruncat iar țara în haos legislativ!”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin 

Urmăriți Impact.ro și pe