Guvernul primește o nouă lovitură în cazul dublării alocațiilor. Ce s-a decis chiar azi

Raluca Juncu 11.08.2020, 14:29
Guvernul primește o nouă lovitură în cazul dublării alocațiilor. Ce s-a decis chiar azi

Guvernul a lansat o Ordonanță de Urgență care prevedere majorarea alocațiilor cu 20% de la 1 septembrie 2020. Copiii până în 2 ani şi cei cu dizabilităţi vor primi 369 de lei. Cei între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei alocaţie de stat. Deși Ordonanța privind creșterea alocațiilor a fost publicată în Monitorul Oficial, Comisia de Muncă a Senatului a respins marți acest act normativ.

Ce s-a decis marți în Comisia de Muncă a Senatului

Comisia de Muncă a Senatului a respins marți Ordonanța de Urgență a Executivului care prevedea majorarea alocațiilor cu 20%. Dacă decizia va fi confirmată și de plenul Senatului, actul normativ va ajunge la Camera Deputaților care este for decizional. Dacă ulterior, Ordonanța va fi respinsă, Guvernul va fi obligat să dubleze alocațiile, așa cum era prevăzut în luna februarie, pentru că această variantă de majorare cu 20% a fost aleasă ca o soluție de compromis, care ar pune mai puțină presiune pe bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Ordonanţa privind alocaţiile a primit luni, în Biroul permanent al Senatului, un termen pentru aviz şi raport din partea comisiilor permanente pentru marţi. Dacă colegii vor întocmi acest raport mâine (marţi – n.r.), ea va putea intra chiar mâine pe ordinea de zi a plenului Senatului, pentru că, de la ora 14,00, va avea loc o şedinţă”, a precizat luni preşedintele Senatului, Robert Cazanciuc, notează adevarul.ro.

Robert Cazanciuc, președintele Senatului. Foto: Facebook / Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc, președintele Senatului. Foto: Facebook / Robert Cazanciuc

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD spunea, săptămâna trecută că Guvernul condus de Ludovic Orban trebuie să dubleze alocațiile, pentru că acest lucru nu reprezintă „ un moft”, ci o necesitate pentru români.

„PNL şi Guvernul lor de cinici trebuie să înţeleagă că dublarea alocaţiilor nu e un moft, ci o necesitate. Că nu poţi să dublezi cu 20%. Românii trebuie să ştie că bani sunt, dar doar pentru furturile acestui Guvern de hoţi şi incompetenţi!”, a precizat Marcel Ciolacu.

Pe 31 iulie, Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care prevedea o majorare a alocațiilor cu 20%, iar pentru perioada 2021-2022, Exeutivul a planficat două majorări pe an, în ianuarie și respectiv iulie.

Urmăriți Impact.ro și pe