Moneda din anii ’90 care te îmbogățește peste noapte. Iei bani frumoși pe ea, caută repede prin sertare

Mihnea Tălău 26.05.2023, 13:20
Moneda din anii ’90 care te îmbogățește peste noapte. Iei bani frumoși pe ea, caută repede prin sertare

O monedă românească din anii ’90 ajuns să valoreze o adevărată avere, dar puțini știu asta. Dacă o ai în casă, pune-o imediat la vânzare, pentru că te vei îmbogăți. Este moneda românească pe care poți lua chiar 8.000 de lei.

O moneda din anii ’90, îți poate aduce 8.000 de lei

Mulți colecționari de monede, dispuși să plătească orice sumă pentru a aduce în colecția lor o piesă care le trebuie. Din acest motiv, cei care, din întâmplare, dețin anumite exemplare, profită de situație și le scot la vânzare cu prețuri exorbitante. Din fericire pentru ei, găsesc imediat cumpărător.

Un bărbat a postat un anunț pe OLX pentru vânzarea unei monede de 100 de lei cu chipul lui Mihai Viteazul, care a circulat în anul 1994 și pentru care vânzătorul a cerut un preț de 7.999 de lei, scrie Playtech.ro.

„Vând monedă de colecție din anul 1994
Fără recondiționare în starea ei de fabricare
Mesaj pt mai multe detalii!”, este mesajul postat de vânzător pe OLX.

Moneda de 100 de lei cu Mihai Viteazul are un diametru de 29.00 mm și o grosime de 2.00 mm. De asemenea, masa monedei este de 8.7500 g, materialul din care este confecționată fiind oțel placat cu nichel.

Muchiei monedei de 100 de lei este netedă cu inscripție, aceasta fiind : ROMANIA *** ROMANIA *** ROMANIA ***.  Cei care s-au ocupat de Designul monedei de 100 de lei emisă în 1994 este realizat de Constantin Dumitrescu și Vasile Gabor.

Pe avers, moneda de 100 de lei are înscrisă suma de 100 de lei, încadrată în partea de jos de o împletitură de spice de grâu. Pe reversul monedei se regăsește domnitorul Mihai Viteazul, în centru, iar în partea stângă scrie Mihai Viteazul, iar în partea dreaptă -România.

Moneda de un euro, care te poate îmbogăți

Mulți români sunt plecați în afara țării și dețin bani străini, mai ales euro. Unele sunt de-a dreptul prețioase, mai ales cele ce pot fi puse la colecție. Un român vinde o monedă de 1 euro cu peste 12.000 lei pe OLX, special pentru colecționarii cărora le lipsește această piesă rară.

Anunțul a fost publicat, bineînțeles, pe OLX, pentru o sumă frumoasă. Astfel, pentru această monedă de  1 euro, suma pe care trebuie să o plătești dacă ai nevoie de ea la colecție este de aproximativ 12.700 lei, echivalentul a 2.500 euro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...