Moneda care se scoate la vânzare cu 30.000 de euro pe OLX. Internauţii, uimiţi de suma cerută

Ana Anitoiu 15.06.2022, 08:36
Moneda care se scoate la vânzare cu 30.000 de euro pe OLX. Internauţii, uimiţi de suma cerută

O monedă a fost scoasă la vânzare la prețul de 30.000 de euro pe OLX. Internauţii au fost uimiţi de suma cerută, cu care ar putea fi cumpărată o mașină nouă. Persoana care a făcut anunțul a explicat de ce este acest obiect atât de special.

Ce monedă a fost scoasă la vânzare la 30.000 de euro

Mai exact, un utilizator al platformei OLX a pus la vânzare o monedă veche de 2 euro, din anul 2002, ce are defecte din fabrică. Bărbatul a publicat anunțul la data de 27 mai și a adunat numeroase vizualizări. El a precizat că este dispus să negocieze prețul.

„Dețin monedă de 2 € Eypo Grecia 2002 cu S în stea și cu defecte din fabrică. Pentru mai multe detalii contactați-mă în privat!”, a scris bărbatul în anunțul publicat pe OLX.

Suma de 30.000 de euro pe care acest bărbat o cere pentru o monedă este suficientă pentru cumpărarea unei mașini noi, din reprezentanță. Un BMW Seria 1, în versiune 118i, cu 140 de cai putere și transmisie manuală, costă 27.608 euro. Un Mercedes-Benz Clasa A hatchback costă 26.596 de euro.

Moneda care se scoate la vanzare cu 30.000 de euro pe OLX
Cea mai scumpa moneda

Cel mai mare preț plătit pentru o monedă

În urmă cu aproximativ un an, o monedă de colecţie, din aur, a fost vândută pentru 18,9 milioane de dolari, în cadrul unei licitații organizate în orașul american New York. Acesta este cel mai mare preț ce a fost plătit vreodată pentru o monedă.

Această monedă face parte dintr-o serie numită „Double Eagle” sau „Vulturul Dublu”. A fost emisă în anul 1933 de Monetăria Statelor Unite ale Americii. În urma acestei vânzări, a devenit cea mai scumpă monedă din lume, devansând dolarul din argint „Flowing Hair”, bătut în anul 1794, şi vândut pentru 10 milioane de dolari în anul 2013.

Cea mai scumpă monedă din lume a fost vândută de designerul şi colecţionarul de pantofi Stuart Weitzman. El o deținea din anul 2002, când a cumpărat-o pentru suma record la acea dată de 7,6 milioane de dolari. Valorea nominală a acestei monede este de 20 de dolari.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...