Momentul serii la meciul naționalei de tineret. Ce a făcut portarul României în momentul în care s-a fluierat finalul partidei

Marian Cărăvan 18.11.2020, 11:32
Momentul serii la meciul naționalei de tineret. Ce a făcut portarul României în momentul în care s-a fluierat finalul partidei

Naționala de tineret a trecut cu bine peste meciul crucial cu Danemarca și a obținut calificarea la turneul final EURO 2021 U21. Imediat după fluierul final al meciului de la Ploiești, portarul României a oferit momentul serii.

Momentul serii la meciul naționalei de tineret. Reacția portarului României

Meciul România U21 – Danemarca U21 a avut o încărcătură emoțională pentru „tricolorii mici”. S-a trecut de la agonie la extaz pe parcursul meciului de la Ploiești. Finalul a avut un deznodământ fericit pentru fotbaliștii lui Adrian Mutu. Chiar dacă meciul s-a încheiat cu o remiză, rezultatul a fost suficient pentru ca România U21 să prindă biletele pentru turneul final. Fluierul final al arbitrului georgian Vadachkoria a venit ca o izbăvire pentru toți. Instantaneu, portarul naționalei de tineret a oferit momentul serii la Ploiești. În momentul în care s-a auzit fluierul arbitrului, Andrei Vlad s-a prăbușit pe gazon și a început să plângă în hohote. Erau lacrimi de bucurie, ca o descătușare după tensiunea din timpul meciului.

Fotbalistul de la FCSB s-a pregătit intens în aceste zile pentru confruntarea cu Danemarca. Pregătit mental pentru meciul crucial, Andrei Vlad nu și-a mai putut stăpâni emoțiile după obținerea calificării. S-a sărbătorit din nou pe ritmuri de Ciuleandra, chiar după meciul cu Danemarca, așa cum își exprimase dorința goalkeeperul naționalei de tineret.

„Sper să ne bucurăm din nou după meciul cu Danemarca, dar, din păcate, nu vom putea cânta alături de suporterii noștri”, a declarat Andrei Vlad într-un interviu pentru FRF TV, întrebat fiind când vom sărbători din nou pe ritmuri de Ciuleandra.

Ei bine, s-a întâmplat aseară, la Ploiești. Andrei Vlad a scris istorie alături de colegii săi. Născut la 14 aprilie 1999, la Târgoviște, Andrei Vlad are o cotă de piață de 450.000 de euro.

Selectionerul Adrian Mutu nu a avut emotii pentru calificare
Selectionerul Adrian Mutu nu a avut emotii pentru calificare

Selecționerul Adrian Mutu nu a avut emoții pentru calificare

Naționala de tineret s-a calificat din nou la un turneu final de Campionat European, iar selecționerul Adrian Mutu a fost asaltat cu mesaje. Chiar mama „Briliantului”, care și-a aniversat ziua de naștere în ziua meciului cu Danemarca, a schimbat mesaje cu selecționerul. Adrian Mutu spune că nu a avut emoții în privința calificării.

„Am vorbit cu mama prin mesaje. Pe undeva, nici n-aveam emoții că o să mă calific. M-am bucurat foarte mult că îi putem face acest cadou (n.r.- selecționerul i-a dedicat mamei sale calificarea la turneul final). Am 250 de mesaje pe WhatsApp, nici n-am avut timp să le citesc.

Eu mă retrag acum, îi las pe băieți, ei sunt actorii principali. Nu am ce să vă reproșez. Chiar sunt mândru că sunteți o generație extraordinară. Le-am zis să joace doar pentru ei în seara asta”, a spus Adrian Mutu, la Digi Sport.

Revenit după mai bine de un an la echipa de tineret, Ianis Hagi a purtat banderola de căpitan în meciul contra Danemarcei. Ianis este mândru de reușita naționalei U21, care merge din nou la turneul final.

„Au fost emoții, e imposibil să nu ai, dar contează cum le gestionezi, noi am făcut-o bine. Chiar dacă ne-au condus 1-0, noi am dominat meciul. Știam că vom marca, știam că egalul este suficient.

Am făcut istorie, nu cred că s-a mai întâmplat ca naționala de tineret să se califice la două turnee finale consecutive. Am făcut o întreagă țară mândră. E un moment frumos din cariera mea, sunt mândru că port banderola și tricoul cu numărul 10”, a declarat, după meci, Ianis Hagi, la ProX.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe