Momentul în care Nicolae Ceaușescu s-a simțit trădat de Securitate. Ce a descoperit în propria casă. ”A turbat”

Badea Violeta, Diana Dumitrache 09.09.2021, 17:27
Momentul în care Nicolae Ceaușescu s-a simțit trădat de Securitate. Ce a descoperit în propria casă. ”A turbat”

Deși au trecut mai bine de trei decenii de la căderea regimului comunist, și astăzi mai ies la iveală unele detalii surprinzătoare despre fostul dictator Nicolae Ceaușescu. De data aceasta, ginerele fostului conducător al României face noi dezvăluiri legate de modul în care fosta Securitate l-a trădat pe liderul comunist.

Cum l-a trădat Securitatea pe Nicolae Ceaușescu

Profesorul Mircea Oprean, cel care a fost căsătorit cu Zoia Ceaușescu, s-a decis să rupă tăcerea și să vorbească despre adevărata relație dintre Nicolae Ceaușescu și Securitate. Recent, acesta a fost invitat în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, de la Antena 3, și a făcut mărturisiri cutremurătoare despre viața liderului comunist.

Conform spuselor lui Mircea Oprean, dictatorul era monitorizat în permanență de Securitate. Acesta ar fi fost supravegheat cu ajutorul a mii de microfoane instalate prin unele case sau instituții. Cel care a descoperit acest lucru a fost însuși dictatorul. La un moment dat, Nicolae Ceaușescu a aflat că în reședința din Primăverii fusese montată aparatură de ascultare.

„Socrul meu a descoperit că Securitatea a montat microfoane în reședință. Deci, în reședința lui din Primăverii nr. 50, au montat microfoane ca să-l asculte pe el. În clipa aia a turbat și a dat jos tot ce se putea. Cred că s-a întâmplat imediat după cutremur, înainte să plece Pacepa. Că era mâna lui, Pacepa”, a declarat Mircea Oprean.

Cum l-a tradat Securitatea pe Nicolae Ceausescu
Cum l-a tradat Securitatea pe Nicolae Ceausescu

Mircea Oprean îl acuză pe generalul Pacepa de trădare

Mircea Oprean este de părere că generalul Pacepa nu l-a trădat doar pe Ceaușescu, ci pe întreaga țară prin gesturile sale de la vremea aceea. Ginerele fostului dictator a mai precizat că spionul care l-a trădat pe acesta a deconspirat toți agenții români. Acest fapt ar fi dus la distrugerea sistemului de securitate intern.

„Nu vreau să-l apăr pe socrul meu și nici pe altcineva, dar acest om nu l-a trădat pe socrul meu, ci a trădat întreaga țară. De ce: știți foarte bine că nu există țară din lume care să nu aibă agenți infiltrați în toate locurile. Nenorocirile pe care le-a făcut acest individ este că a deconspirat toți agenții români încât foarte mulți au murit”, a subliniat Mircea Oprean.

Ion Mihai Pacepa, spionul care l-a trădat pe Nicolae Ceaușescu, a încetat din viață în luna februarie a acestui an, la vârsta de 92 de ani. Acesta s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate și se afla internat în spital, pe secția de Terapie Intensivă, fiind infectat cu coronavirus. Acesta a devenit cunoscut pentru că a cerut azil politic în SUA în 1978, iar pe capul lui se pusese o recompensă enormă pentru acea vreme.

Urmăriți Impact.ro și pe