Nicolae Ceaușescu, umilit în ultimul hal de Elena. Ce putea să-i facă de față cu subalternii săi. Dictatorul îi știa de frică

Nicu Stan 01.09.2021, 13:48
Nicolae Ceaușescu, umilit în ultimul hal de Elena. Ce putea să-i facă de față cu subalternii săi. Dictatorul îi știa de frică

Nicolae Ceaușescu era umilit în ultimul hal de soția lui, Elena. Este incredibil ce putea să-i facă de față cu subalternii săi. Dictatorul o știa întradevăr de frică pe aceasta. Elena Ceaușescu avea o mare încredere în ea, se credea superioară tuturor, chiar și soțului ei.

Elena Ceaușescu îl umilea pe Nicolae Ceaușescu ori de câte ori avea ocazia. Nu conta că sunt în public. Ce bănuiau apropiații lor

Chiar dacă cuplul dictatorial voia să pară din exterior ca fiind cuplul perfect, realitatea se pare că era cu totul alta. Elena Ceaușecu îl domina pe Nicolae Ceușescu și chiar îl umilea de față cu subalternii.

Astfel, mulți dintre apropiații cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu bănuiau că fosta Primă Doamnă a țării, Elena Ceaușescu, îl avea cu ceva la mână pe fostul dictator, întrucât acesta îi permitea foarte multe.

Dictatorul ar fi stiut-o de frica pe Elena Ceausescu
Dictatorul ar fi stiut-o de frica pe Elena Ceausescu

Elena Ceaușescu se credea mai presus de Nicolae Ceușescu

Elena Ceaușescu dădea mereu de înțeles că ea este mai presus decât soțul ei, Nicolae Ceaușescu, umilindu-l pe acesta de multe ori de față cu alți oameni.

Nicolae Ceuașescu era ținut din scurt de Elena Ceaușescu, aceasta dorind parcă să răspândească ideea de supremație asupra soțului său, primul om al țării.

Elena Ceaușescu nu pierdea nicio ocazie de a-l umili pe Nicolae Ceaușescu

Astfel, de multe ori când Nicolae Ceușescu deschidea gura Elena Ceaușescu îl punea la punct chiar și la evenimente restrânse, de față cu cei prezenți, iar el nu mai scotea niciun sunet.

Despre Elena se cunoaște faptul că era o femeie extrem de dură, rece, rea, antisemită, invidioasă, având de asemenea un comportament necioplit. Într-un interviu pentru revista ”Historia”, Emilia Macovescu, soția fostului ministru de Externe George Macovescu, a amintit câteva din secretele din căsnicia soților Nicolae și Elena Ceaușescu.

Apropiații nu înțelegeau cum de se întâmplă asta, cum acceptă dictatorul așa ceva

”Soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi: Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?.

Au înlemnit toţi: Oprea, soţul meu, Verdeţ. Şi soţul meu a spus tot timpul: Nu ştiu cu ce îl are la mână ea, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează”, a povestit Emilia Macovescu.

Ce credeau apropiații

Soția fostului ministru de Externe a continuat și a spus că soțul său credea că Nicolae Ceușescu a comis vreo faptă foarte gravă, întrucât îi permitea prea multe Elenei Ceaușescu.

Nicolae Ceauşescu a făcut vreo crimă ceva, sau la un moment dat în viaţa lui a fost implicat în vreo crimă, şi ea ştia şi îl şantaja că va spune dacă nu ţine cont de ea. Cu toate acestea, Elena Ceauşescu îşi iubea foarte mult copiii. În special pe Nicu”, a mai spus Emilia Macovescu.

Urmăriți Impact.ro și pe