Momentul cu Gică Hagi neştiut până acum. „A început să înjure și să țipe, iar eu am ripostat”. Ce s-a întâmplat cu fotbalistul

Andrei Cezar 10.09.2021, 17:56

Gheorghe Hagi este cel mai important fotbalist român din toate timpurile. Iubit de o țară întreagă, Hagi reușit să ducă naționala României, alături de un grup de fotbaliști extraordinari, pe culmile succesului, fiind ctitorul ”Generației de Aur”.

El a îmbrăcat tricoul naționalei de 125 de ori, în perioada 1983 – 2000, reușind să înscrie pentru selecționata României 35 de goluri. A fost lider al vestiarului naționalei în mare parte din carieră și nu puține au fost cazurile când își certa colegii în vestiar. Câteodata, prin ieșirile sale nervoase întrecea măsura și intrat într-un adevărat conflict cu coechipierii săi.

Episod mai puțin cunoscut din vestiarul echipei naționale. Gică Hagi s-a certat cu unul dintre colegii săi la finalul unei partide tensionate

Un astfel de episod a fost relatat de Bogdan Stelea. Cei doi s-au certat ca la ușa cortului la finalul partidei dintre România și Portugalia, de la Euro 2000, când tricolorii au pierdut în fața lusitanilor cu 0-1.

Cât am jucat la echipa națională, da, am avut un conflict. După meciul cu Portugalia. Când am pierdut cu 1-0 la Campionatul European.

El era nervos și a intrat în vestiar. După am avut eu o ieșire la adresa lui și ne-am certat atunci. Dar la meciul respectiv, cred că mai mult am greșit eu. Trebuia să îmi văd de treaba mea și să îl las în pace. Pentru că oricum, el așa e. Se enervează, vorbește, țipă…

După îi pare rău. Și eu în loc să îmi văd de treaba mea i-am răspuns, m-am luat cu el. Mi-a părut foarte rău după aia. Și de asta am spus că din momentul ăla nu o să mă mai cert niciodată cu el. Niciodată, indiferent de ce o să fie. Și chiar nu mă mai cert cu Hagi”, a povestit Bogdan Stelea, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Momentul cu Gica Hagi nestiut pana acum.
Momentul cu Gica Hagi nestiut pana acum. „A inceput sa injure si sa tipe, iar eu am ripostat”. Ce s-a intamplat cu fotbalistul

Cei doi au rămas în relații bune după acest episod. Ani mai târziu, înainte ca Gică Hagi să preia banca tehnică a Viitorului Constanța în vara lui 2014, pentru o scurtă perioadă de timp, antrenor a fost Bogdan Stelea. Fostul portar al naționalei a rezistat doar 5 meciuri ca principal la Viitorul, după care și-a dat demisia, tocmai pentru a nu mai intra într-un conflict cu Hagi.

Hagi se pricepe la fotbal, dar vedeam lucrurile diferit. Îl vedeam nemulțumit de ce se întâmplă și am preferat să plec. La un moment dat, mai devreme sau mai târziu, am fi avut un conflict. Și nu voiam să mai am vreun conflict cu Hagi vreodată. Nu ne-am certat, eu am renunțat. A insistat să rămân, mi-a spus să mă mai gândesc. I-am zis nu și am plecat.

Hagi e un patron care a jucat fotbal și făcut-o la un nivel foarte înalt. Vede lucrurile altfel și e genul de patron care vrea să controleze totul. Vrea ca totul să se întâmple așa cum crede el că trebuie să se întâmple.”, a dezvăluit fostul goalkeeper din ”Generației de Aur”.

La scurt timp după plecarea lui Stelea, Gică Hagi a devenit noul antrenor de la Viitorul, poziție pe care a ocupat-o până în august 2020. În acest interval a cucerit un titlu de campion (2016 – 2017), o Cupă (2018 – 2019) și o Supercupă a României (2019 – 2020).

Bogdan Stelea: ”A fost cel mai mare fotbalist pe care l-am avut”

Bogdan Stelea îi recunoaște meritele ”regelui” în fotbalul românesc și spune că Gheorghe Hagi a fost cel mai mare fotbalist pe care l-a avut România.

Din punctul meu de vedere, a ajuns cel mai mare fotbalist pe care l-am avut noi. Mă refer aici la rezultate. Au mai fost și alții care au avut calități incredibile. Nu știu dacă mai talentați ca Hagi, dar erau foarte mari. Mă refer la Balaci, la Dobrin…

Și din generația mea au fost jucători sclipitori, ca Adrian Ilie, Sabău, Lupu. Mai erau, nu știu, chiar și Ilie Dumitrescu în anumite situații. Când a fost în vârful lui de formă făcea ce voia pe teren”, a mai spus Stelea.

Urmăriți Impact.ro și pe