Gică Hagi, premieră mondială. Ce se întâmplă la Constanța: ”Din câte știu, suntem singurii din lume care își propun asta”

Andrei Cezar 09.09.2021, 16:14
Gică Hagi, premieră mondială. Ce se întâmplă la Constanța: ”Din câte știu, suntem singurii din lume care își propun asta”

Proiect fabulos pentru Farul Constanța. Gică Hagi vrea să intre în istorie și să implementeze la clubul de la malul mării un set de măsuri menite să reducă efectele negative ale emisiilor poluante. Regele își dorește ca acest obiectiv să fie îndeplinit până în 2030.

Farul Constanța, primul club de fotbal care își propune să devină eco-friendly

Ambițiile lui Gheorghe Hagi sunt tot mai mari. În ultimii ani, ”Regele” a realizat lucruri deosebite cu Academia propriului club, reușind să crească tineri talentați la fotbal, care au devenit ulterior certitudini la echipele de club din Liga 1, străinătate și chiar echipa națională.

Mai nou, Gică Hagi își dorește să fie un exemplu de urmat și dintr-un alt punct de vedere. Liderul Generației de Aur vrea să adopte, la clubul patronat de el, un set de măsuri menite să atingă obiectivul de neutralitate climatică până în 2030. Ce însemană, mai exact acest lucru?

Neutralitatea climatică, denumită și neutralitatea emisiilor de gaze cu efect de seră, se referă la eliminarea emisiilor dăunătoare în atmosferă sau la compensarea acestora prin măsuri adecvate. Mai simplu spus, acest lucru se referă la reducerea pe cât posibil a gazelor nocive și absorbirea cât mai eficientă a emisiilor care totuși se produc.

Farul Constanța ar deveni astfel primul club din Europa care aderă la recomandările Comisiei Europene privind scăderea rapidă a poluării. Este o premieră mondială, spune Gică Popescu, președintele ”marinarilor”

Din informațiile noastre, suntem primul club de prima ligă din lume care își propune acest obiectiv ambițios. Vom sugera UEFA și FIFA crearea unui grup de lucru în care cluburile să schimbe informații despre cum ar putea colabora în combaterea schimbărilor climatice. Este timpul să acționăm împreună pentru viitorul copiilor noștri. În ceea ce ne privește, vom adopta foarte curând măsuri concrete. De exemplu, în baza noastră de la Ovidiu va începe un prim proiect de producție de energie regenerabilă care să ne asigure o parte din consum și care să alimenteze și mașinile electrice la care vrem să trecem pentru transport”, a spus Gică Popescu, pentru farulconstanta.com.

Gica Hagi, premiera mondiala. Ce se intamplă la Constanta: ”Din cate stiu, suntem singurii din lume care îsi propun asta”
Gica Hagi, premiera mondiala. Ce se intamplă la Constanta: ”Din cate stiu, suntem singurii din lume care îsi propun asta”

Gheorghe Hagi: ”Ne dorim cu toții o lume mai bună”

Gică Hagi a declarat că s-a raliat acestui curent din dorința de a le oferi copiilor un mediu mai sănătos în care să trăiască.

Pentru noi, viitorul a fost, este și va rămâne cuvântul de ordine. Lucrăm mult cu copiii. Iar proiectul nostru este despre ei și despre viitorul lor și al nostru. Ne dorim cu toții o lume mai bună, iar pentru asta este esențial ca fiecare dintre noi să se implice. Vă asigur că împreună cu colegii din club și din Academie vom face tot ce depinde de noi pentru atingerea neutralității climatice până în 2030, mai ales că, din datele prezentate de experți, Constanța este una dintre cele mai expuse zone din România în cazul în care fenomenul încălzirii globale nu este stopat”, a spus și Gică Hagi, pentru site-ul oficial al clubului constănțean.

Urmăriți Impact.ro și pe