De unde își primea Hagi, de fapt, banii pe vremea lui Ceaușescu. Acum s-a aflat tot

Andrei Cezar 01.09.2021, 17:43
De unde își primea Hagi, de fapt, banii pe vremea lui Ceaușescu. Acum s-a aflat tot

Gheorghe Hagi este considerat cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. De numele său sunt legate performanțele extraordinare ale echipei naționale, însă a fost un jucător de geniu care și-a pus amprenta și asupra jocului echipelor la care a evoulat. Steaua București, Real Madrid, FC Barcelona și Galatasaray sunt doar câteva dintre cluburile pentru care Hagi a scris istorie. Cu toate acestea, puțină lume știe că înainte de Revoluție, ”Regele” fotbalului românesc a fost angajat la una dintre întreprinderile statului de unde primea bani lună de lună.

Unde era angajat Gică Hagi pe vremea lui Ceaușescu

Gică Hagi a luat contact cu fotbalul profesionist în 1975, când s-a înscris la Centrul de copii și juniori al echipei Farul Constanța. Talentul său a fost remarcat rapid de către oamenii din fotbal de la vremea respectivă, așa că la 15 ani a ajuns la echipa națională de tineret. La 17 ani, pe 11 septembrie 1982, a debutat în Divizia A, fiind integralist în partida dintre S.C. Bacău – FC Constanţa (3-0).

Evoluțiile sale foarte bune au atras atenția echipelor din Capitală, așa că după doar un an, Hagi a fost transferat la Sportul Studențesc. În sezonul 1985-1986 el a devenit vicecampion al României cu echipa din Regie, iar în ianuarie 1987 a fost transferat de Steaua București. Imediat după Revoluție, ”Regele” a fost cumpărat de Real Madrid cu peste 4 milioane de dolari, o sumă enormă pentru acea perioadă.

Interesant este faptul că, înainte de căderea regimului comunist de la București, Gheorghe Hagi era plătit de TMUCB (Trustul de Montaj Utilaj Chimic București), întreprindere la care era angajat inclusiv în perioada în care juca la Steaua, potrivit Prosport.ro  

Sportul Studențesc încheiase o înțelegere privind salarizarea jucătorilor din Regie, pe perioadă cât aceștia evoluau pentru studenți, iar Hagi nu a făcut excepție cât timp a jucat acolo.

De unde isi primea Hagi, de fapt, banii pe vremea lui Ceausescu. Acum s-a aflat tot
De unde isi primea Hagi, de fapt, banii pe vremea lui Ceausescu. Acum s-a aflat tot

”Semna lunar ștatul de plată”

Unul dintre cei mai vechi angajați ai clubului, care a dorit să își păstreze anonimatul, a decalarat pentru sursa citată: „Gică Hagi rămas ca angajat la TMUCB. Nu a fost angajat de Steaua. Semna lunar ștatul de plată acolo. Unchiul lui Mihai Stoichiță era directorul întreprinderii”.

De asemenea, același angajat a afirmat că Gică Hagi a preferat să rămână în căminul din Regie, în camera 303, și după ce se transferase la roș-albaștri, fără ca cineva de la Steaua să îi ceară să se mute din repectivul cămin.

Presedintele de atunci al clubului din Regie, Mac Popescu, cel care a fost împotriva transferului lui Hagi de la Sportul la Steaua, a declarat în presă că nu a predat niciodată legitimația ”Regelui” către clubul din Ghencea, chiar dacă acesta figura, în acte, fotbalist la roș-albaștrilor.

În perioada 1990-2001, Gheorghe Hagi a evoluat la echipe precum Real Madrid, Brescia, Barcelona și Galatasaray. Cu echipa turcă a câștigat Cupa UEFA și Supercupa Europei – trofeu obținut chiar împotriva fostei sale echipe Real Madrid.

Urmăriți Impact.ro și pe