Momentele prin care a trecut Emma Răducanu înainte să abandoneze la Wimbledon. Ce s-a putut vedea pe imagini

Andrei Cezar 06.07.2021, 11:23

Emma Raducanu (18 ani) s-a retras de la Wimbledon, în optimile de finală, în meciul disputat cu Alja Tomljanovic (28 de ani), la scorul de 4-6, 0-3. Ea a acuzat dificultăți de respirație și nu mai putut continua partida, potrivit BBC.

Momentele prin care a trecut Emma Răducanu înainte să abandoneze la Wimbledon

O inimă atât de mare într-un corp fragil. Emma Răducanu (338 WTA) a luptat cu îndârjire în primul set al meciului cu Ajla Tomljanovici (75 WTA). La 5-4 pentru Ajla Tomljanovici, jucătoarea croată a reușit breack-ul decisiv și s-a impus cu 6-4 după 50 de mininute de joc.

În cel de-al doilea set, Emma Răducanu nu a mai putut să lupte până la capăt.  La 0-2, jucătoarea de 18 ani a început să ducă mâna la stomac şi să respire cu dificultate, scrie News.ro. În timpul ghemului al treilea, pe serviciul adversarei, sportiva de origine română a solicitat intervenția medicilor pentru pauza care urma. După acel ghem, Emma Răducanu a primit îngrijiri medicale pe teren, după care a mers la vestiare.

Ea nu a mai revenit pe teren, spre dezamăgirea publicului prezent în tribunele terenului numărul 1 de la Wimbledon, iar arbitrul partidei a anunțat abandonul jucătoarei.

Până la verdictul oficial, au apărut și speculații privind starea de sănătate a sportivei cu origini române și chineze. La vederea imaginilor, expertul Eurosport, Mats Wilander, a concluzionat: ”Atac de panică!”

Legendarul John McEnroe, în prezent comentator TV, a avut și el o reacție care însă i-a supărat pe fani.

Emma Raducanu a abandonat la Wimbledon. Ce s-a putut vedea pe imagini
Emma Raducanu a abandonat la Wimbledon. Ce s-a putut vedea pe imagini

”Cât de mult pot acești jucători duce”

“Îmi pare rău pentru Emma, în mod evident. A părut că a fost prea mult pentru ea, ceea ce este de înțeles. Situația te face să te gândești la toate discuțiile din ultimele săptămâni despre Osaka.
Cât de mult pot acești jucători duce? Te uiți la fetele și la băieții care sunt în circuit de atâta timp și începi să te întrebi cum se descurcă.
Să sperăm că Emma va învăța din această experiență, poate nu este deloc o rușine să trăiește o asemenea experiență la 18 ani.
Și eu am jucat aici când aveam 18 ani și într-un fel m-am simțit eliberat că am pierdut. M-a ajutat însă să înțeleg ce mi-ar trebui pentru a reuși”, a fost comentariul lui McEnroe care a inflamat spiritele pe rețelele sociale.
În urma postării, una dintre fane a întrebat retoric dacă nu cumva John McEnroe ”este beat”.

După abandonul Emmei, Ajla Tomljanovici s-a arătat și ea îngrijorată de starea de sănătate a adversarei sale din optimi.

„Sunt şocată. E un sentiment destul de amar. Emma are probleme, dacă a luat o astfel de decizie de a abandona. Îmi pare rău pentru ea, mi-ar fi plăcut să pot să închid meciul. Îi urez tot binele“, a spus Ajla Tomljanovici.

Prezența în optimile de finală de la Wimbledon o va propulsa pe Emma Răducanu în clasamentul WTA pe locul 175 și îi va aduce în conturi un premiu în valoare de 211.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe