Emma Răducanu, noua stea a tenisului mondial, e îndrăgostită de România. Ce îi place cel mai mult la țara noastră

Andrei Cezar 05.07.2021, 11:56

Emma Răducanu este noua stea a tenisului mondial. La doar 18 ani și 7 luni, sportiva născută din tată român și mama chinezoiacă a cucerit inimile fanilor după ce a reușit să se califice în optimile de la Wimbledon, învingând-o pe Sorana Cîrstea, scor 6-3, 7-5. În urma acestei performanțe a făcut un salt vertiginos în clasamentul WTA, iar acum așteaptă meciul împotriva croatei Ajla Tomljanovic.

Noua stea a tenisului mondial, Emma Răducanu, este îndrăgostită de România

După ce a învins-o pe Sorana Cîrstea, Emma Răducanu urcă în clasamentul WTA nu mai puțin de 163 de poziții, ajungând astfel de pe locul 338, pe poziția 175. După meci, tânăra sportivă s-a declarat uimită de performanța pecare a reușit-o, în condițiile în care înainte de turneu nu avea așteptări prea mari.

”Am rămas fără cuvinte acum. Nu știu cum să reacționez. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot sprijinul primit. Este, de departe, cel mai important teren pe care am jucat, dar cred că am gestionatul momentul destul de bine.

Când îmi făceam bagajele pentru bulă, părinții m-au întrebat ‘nu-ți iei cam mult echipament la tine?’. Acum cred că e cazul să bag la spălat”, a glumit Emma Răducanu.

În carieră, modelele sale sunt Simona Halep și Na Li, sportive care au scris istorie pentru România și China. Tânăra este impresionată de mentalitatea cetățenilor celor două țari pentru că sunt oameni care ”muncesc din greu pentru ceea ce au”.

„Da, cred că e o coincidență că ele sunt jucătoarele mele favorite. Încerc să-mi modelez jocul după ele. Se întâmplă să am o conexiune cu ambele țări și consider că asta m-a ajutat, vorbesc despre mentalitata pe care cele două o au.

Ambele vin din țări în care oamenii muncesc din greu pentru ceea ce au. Mama mea mereu mi-a insuflat disciplina și respectul pentru ceilalți”, a afirmat Emma Răducanu.

Emma Raducanu, Wimbledon
Emma Raducanu, Wimbledon

”Am legături cu Bucureștiul”. Ce îi place cel mai mult în România

Chiar dacă este născută în Canada și reprezintă Marea Britanie pe harta tenisului, Emma Răducanu este în permanentă conexiune cu România. Vine regulat la noi în țară și este atrasă în special de mâncarea pe care o face bunica sa.

„Bunica mea, mamaia, locuiește încă în centrul Bucureștiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar este frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea este incredibilă! Și gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”, a spus Emma Răducanu, citată de The London Economic.

Emma Răducanu, la Wimbledon 2021:

  • Turul I: 7-6, 6-0 cu Diatchenko (150 WTA)
  • Turul II: 6-2, 6-4 cu Vondrousova (42 WTA)
  • Turul III: 6-3, 7-5 cu Cîrstea (45 WTA)

În optimile de la Wimbledon, tânăra sportivă de origine română o va întâlni pe Ajla Tomljanovic (locul 75 WTA), într-un meci care va începe de la 18.30.

Urmăriți Impact.ro și pe