Cine este Emma Răducanu, jucătoarea de tenis care a învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon. „S-a născut o stea”

Badea Violeta 03.07.2021, 19:28
Cine este Emma Răducanu, jucătoarea de tenis care a învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon. „S-a născut o stea”

O tânăra jucătoare britanică de origine română, Emma Răducanu, face senzație la Wimbledon. Sportiva a scris istorie la acest turneu de mare şlem, câștigând împotriva Soranei Cîrstea, scor 6-3, 7-5. În spatele acestei reușite extraordinare se află o sportivă extrem de ambițioasă, o tânără care a trecut prin numeroase schimbări. Iată cine este Emma Răducanu.

Cine este Emma Răducanu, jucătoarea de tenis care a învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon

Emma Răducanu s-a născută pe data de 13 noiembrie 2002 la Toronto, Canada, din tată român și mama asiatică. Familia ei s-a mutat în Regatul Unit când avea doar 2 ani și a crescut la Londra, astfel sportiva a ajuns să capete cetățenie britanică. Tânăra a început să joace tenis la vârsta de cinci ani la Academia de tenis Bromley,iar britanicii i-au remarcat talentul imediat și au hotărât să o susțină financiar.

Timpul a trecut, iar acum presa din Marea Britanie o prezintă pe Emma drept „singura jucătoare britanică” ajunsă în turul III al turneului de la Wimbledon. Încă de la început, sportiva a făcut senzație în circuitul junioarelor și ajunsese să fie considerată una dintre cele mai promițătoare jucatoare de tenis din întreaga lume.

Emma Răducanu a reușit să câștige numeroase premii, inclusiv celebrul turneu Nike Junior International, unde concurează doar sportivele sub 18 ani. Odată cu trecerea timpului, sportiva a muncit foarte mult și a ajuns să concureze la primul său turneu de grand slam. Momentan se află pe locul 338 mondial, dar Emma a obținut victorii importante la Wimbledon și poate avansa foarte repede în clasament.

Cine este Emma Raducanu, jucatoarea de tenis care a invins-o pe Sorana Cirstea la Wimbledon
Cine este Emma Raducanu, jucatoarea de tenis care a invins-o pe Sorana Cirstea la Wimbledon

„S-a născut o stea”

Emma Răducanu face senzație la Wimbledon! Sportiva cu origini românești a reușit să treacă de Vitalia Diatchenko, locul 150 WTA, chiar în meciul de debut de la Wimbledon, scorul a fost de 7-6, 6-0, iar partida a durat o oră şi 58 de minute. În turul secund, Emma a câştigat în faţa jucătoarei de tenis Marketa Vondrousova (locul 42 WTA) din Cehia, scor 6-2, 6-4.

Sâmbătă, 3 iulie, a avut loc runda a treia a turneului de la Wimbledon. Din păcate pentru noi, Emma s-a descurcat minunat și în partida contra jucătoarei care reprezintă România, Sorana Cîrstea. Sportiva cu origini românești a eliminat-o pe jucătoarea noastră, scor 6-3, 7-5. Imediat după terminarea meciului, organizatorii de la Wimbledon au lăudat evoluția sportivei de doar 18 ani.

„18 ani. Locul 338 în lume. Calificare în turul patru. S-a născut o stea – iar numele ei este Emma Răducanu”, au scris pe contul de Twitter al Wimbledon.

Twitter Wimbledon
Twitter Wimbledon
Urmăriți Impact.ro și pe