Momentele în care nu trebuie să bei apă. Mulți oameni fac această eroare

Mihai Roșoiu 18.11.2020, 17:24
Momentele în care nu trebuie să bei apă. Mulți oameni fac această eroare

Consumul de apă este încurajat de toți medicii. Specialiștii au dovedit că apa este esențială pentru a avea un organism sănătos. Există însă și momente în care nu trebuie să bei apă. Culmea, multe dintre aceste situații sunt cele în care oamenii se năpustesc să consume lichidul vital. Mulți oameni fac această eroare de a bea apă în momente în care consumul acesteia este nerecomandat de către medici.

Momentele în care nu trebuie să bei apă. Mulți oameni fac această eroare

V-ați gândit vreodată că există momente în care nu trebuie să bei apă? În mod paradoxal, sunt multe situații în care ar trebui să facem asta pentru a evita să ne supunem corpurile unor presiuni inutile. Așadar, să trecem în revistă câteva momente în care nu trebuie să bei apă.

Momentele in care nu trebuie sa bem apa
Momentele in care nu trebuie sa bem apa
  • În primul rând, evitați gestul în timpul meselor. Indiferent cât de mult vă doriți să consumați puțină apă, medicii spun că este nerecomandat să faci așa ceva. Se pare că apa este un mare dușman al salivei pe care o diluează. Specialiștii spun că saliva ajută la curățarea bacteriilor din gură. În plus, apa băută în timpul mesei ne afectează digestia.
  • Trebuie să mai scăpați de un obicei pe care, cu siguranță, mulți îl aveți. Medicii de specialitate atrag atenția că nu e deloc favorabil să bem apă multă înainte de culcare. Primul și cel mai important deserviciu pe care urmează să vi-l faceți e legat de somn. În mod cert, un consum excesiv de apă înainte de culcare vă va strica somnul și vă va trimite la toaletă. Și ca și cum nu ar fi suficient, din pricina funcționării lente a organelor noastre pe timpul nopții, am putea avea surpriza să ne trezim cu picioarele și mâinile umflate.

Mâncarea picantă nu trebuie „stinsă” cu apă

Surpinzător pentru unele persoane, atunci când mâncarea este picantă și ne creează un evident disconfort, nu faceți greșeala să vă îndreptați spre un pahar cu apă.

  • Mâncarea picantă și apa nu se înțeleg aproape deloc. Dacă nu mai puteți suporta gustul de foc al condementelor încercați să rezolvați problema fără apă. Cei care au studiat situația au ajuns la concluzia că altul este aliatul în astfel de situații. Dacă preparatele sunt condimentate, încercați să stingeți văpaia cu lapte. Apa nu face altceva decât să împrăștie tot gustul picant în întreaga gură.
  • Antrenamentul fizic se încadrează în momentele în care nu trebuie să bem apă. Efortul susținut și apa sunt ca doi dușmani teribili. Băutul apei în timp ce mergeți la sală este total nerecomandat pentru că ar putea provoca cefalee sau greață.
Urmăriți Impact.ro și pe