Ce salarii se măresc de la 1 iulie. Klaus Iohannis a semnat decretul

Andrei Cezar 28.04.2020, 10:47
Ce salarii se măresc de la 1 iulie. Klaus Iohannis a semnat decretul

Veste bună pentru unii bugetari. Salariile se măresc de la 1 iulie. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care chimiștii, biochimiștii, biologii, psihologii și fizicienii vor avea parte de o majorare salarială.

Salarii mărite de la 1 iulie

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede majorarea coeficienților de salarizare pentru funcțiile de biochimist, biolog, chimist si fizician, precum si reformularea acestor funcții corespunzător treptelor profesionale, potrivit ziare.com.

Actul normativ modifică anexa a II-a legii salarizării privind personalul plătiti din fonduri publice.

Potrivit actului normativ, „personalul din sistemul sanitar care ocupa functiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician si psiholog (…) beneficiaza, incepand cu data de 1 iulie 2020, de salariile de baza prevazute de lege pentru anul 2022”.

Ce salarii se măresc de la 1 iulie. Klaus Iohannis a semnat decretul
Ce salarii se măresc de la 1 iulie. Klaus Iohannis a semnat decretul
Foto: Antena3.ro

Ludovic Orban renunță la tăierea salariilor demnitarilor și la șomajul tehnic pentru bugetari

La mijlocul săptămânii trecute, premierul Ludovic Orban a declarat că, în contextul în care ne apropiem de finalul stării de urgență, nu mai sunt de actualitate tăierile salariilor demnitarilor cu 20% și somajul tehnic pentru bugetari. Măsurile ar fi urmat să fie implementate printr-o ordonanță de urgență, anunțată chiar de premier.

Pe 8 aprilie, Ludovic Orban declara că se lucrează la o soluție prin care bugetarii să fie introduși în șomaj tehnic. Ei urmau să fie împărțiți în două categorii:

„​Jumătate din angajați lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de șomaj tehnic – plătiți la fel cum sunt plătiți cei din șomaj tehnic, cu 75% – restul de 15 zile vin la muncă ceilalți, care au stat în șomaj tehnic perioada respective.” potrivit romania.europalibera.org.

Același lucru era susținut și de ministrul Muncii Violeta Alexandru, care a declarat că are în vedere un act normativ prin care să fie reglementat șomajut tehnic ”prin rotație”.

Ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu a negat, ulterior, afiramațiile colegilor lui și a declarat că:

Nu există așa ceva în discuție în Ministerul Finanțelor Publice și nu este ceva ce eu aș susține în acest moment. Astăzi este nevoie de fiecare om în administrația publică. În ceea ce mă privește nu am discutat așa ceva, nu există un astfel de proiect”.

Urmăriți Impact.ro și pe