Momente emoționante la meciul de retragere al lui Roger Federer. Rafael Nadal a plâns și el în hohote

Ana Anitoiu 24.09.2022, 12:05
Momente emoționante la meciul de retragere al lui Roger Federer. Rafael Nadal a plâns și el în hohote

Au fost momente emoționante la meciul de retragere al lui Roger Federer, care și-a încheiat astfel cariera de jucător profesionist de tenis, după 25 de ani. Rafael Nadal a plâns și el în hohote, după ce a făcut echipă cu elvețianul, vineri seară, la Laver Cup, jucând împotriva americanilor Jack Sock şi Frances Tiafoe.

Roger Federer și Rafael Nadal, în lacrimi

Ultimul meci jucat de Roger Federer, în vârstă de 41 de ani, a fost unul de dublu, în care l-a avut coechipier chiar pe Rafael Nadal, unul dintre rivalii care i-au marcat cariera de 25 de ani. Partida a avut loc pe O2 Arena din Londra, iar învingători au fost americanii Jack Sock şi Frances Tiafoe, cu scorul de 6-4, 6-7, 9-11.

După încheierea meciului, Roger Federer a izbucnit în plâns. Nici Rafael Nadal nu s-a putut abține. Doi dintre cei mai titrați jucători de tenis din toate timpurile au dat frâu emoțiilor copleșitoare în acest moment important în istoria tenisului.

„A fost o zi minunată pentru mine, le-am spus băieţilor asta, sunt fericit, nu sunt trist, este minunat să fiu aici, la Londra. Toţi ajungem în acest punct, al retragerii, la un moment dat”, a spus Roger Federer, intervievat de fostul jucător Jim Courrier.

Momente emotionante la meciul de retragere al lui Roger Federer
Roger Federer

Roger Federer, declarații la retragerea sa

Roger Federer a mai spus că este fericit că a dus până la capăt meciul de dublu alături de Rafael Nadal, pe care l-a numit „rivalul, dar prietenul” lui, chiar dacă au pierdut partida în fața celor doi americani. Elvețianul a precizat că nu a fost stresat, în ciuda faptului că, după un an și jumătate de absență de pe teren și cu un genunchi drept care l-a forțat la această retragere, s-a temut de o problemă la gambe sau de un blocaj la spate în timpul meciului.

„Nu mi-aş fi dorit să se încheie aşa, mi-a plăcut mereu să joc tenis şi să ies apoi cu prietenii mei. Nu am crezut că se va termina aici, sunt mulţumit însă de tot ce am realizat, a fost un parcurs perfect”, a adăugat Roger Federer, spunând și că dacă ar putea, ar lua-o de la capăt în tenis, fără niciun regret.

Roger Federer, despre soția lui

De asemenea, Roger Federer a vorbit despre soția lui, Mirka, în vârstă de 44 de ani. Elvețianul i-a mulțumit partenerei sale de viață pentru susținerea pe care i-a oferit-o de-a lungul carierei sale în tenis. Cei doi s-au căsătorit în anul 2009 și au împreună patru copii: gemenele Myla Rose și Charlene Riva (13 ani) și gemenii Lenny și Leo (8 ani).

„Chiar trebuie să vorbesc despre asta? Ok, e în regulă, mă descurc. Îi mulţumesc în primul rând soţiei mele, Mirka, pe care am cunoscut-o în urmă cu 22 de ani şi care m-a susţinut atât de mult. Ar fi putut să mă oprească cu mult, mult timp în urmă. Dar ea nu a făcut-o, m-a lăsat să merg mai departe şi mi-a permis să merg mai departe, a fost uimitor, mulţumesc”, a spus Roger Federer.

Roger Federer a cucerit 103 titluri în circuitul profesionist, 20 dintre ele de Mare Şlem, dintre care opt la Wimbledon. Celebrul jucător de tenis și-a anunțat retragerea încă de săptămâna trecută, pe rețelele sociale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...