Numărul copiilor intoxicați de la deratizare la o școală în Dolj a crescut. Ce au făcut anchetatorii

Redacția IMPACT 04.02.2020, 11:15
Numărul copiilor intoxicați de la deratizare la o școală în Dolj a crescut. Ce au făcut anchetatorii

Alertă la o școală din Dolj. Mai mulți elevi sunt suspecți de o posibilă intoxicare survenită în urma unei deratizări care s-a realizat în incinta unității școlare. Ce se întâmplă acum cu elevii?

Update 13 februarie (11:15) – Oamenii legii au audiat mai mulți angajați ai școlilor din Daneți și Dăbuleni, în urma incidentelor de miercurui, în care mai mulți elevi au ajuns la dispensar după ce au fost intoxicați cu substanțele folosite la deratizarea unităților de învățământ.  În acest sens, anchetatorii au deschis dosare penale in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Intoxicare într-o școală din Dolj. Ce transmit autoritățile

După o deratizare realizată la o școală din Dolj, mai mulți elevi de la o școală din comuna Daneți, județul Dolj au fost duși de urgență la dispensarul din zonă după ce a existat o suspiciune de intoxicare. Tinerii au ajuns la medic după ce au acuzat că s-au simțit rău și că au avut mai multe dureri de cap și vărsături,  declarat pentru Mediafax, Florea Constantin, Șeful ISU Dolj.

„Doi dintre copii sunt mai grav, cu vărsături, dureri de cap…Ceilalţi, până la 17, sunt cu dureri de cap şi ameţeli mai uşoare. Toţi sunt din aceeaşi clasă. Am trimis CBRN, este şi echipă de la DSP, sunt colegii mei pentru probe şi analize, sunt maşinile de victime multiple, dacă e cazul, să transporte câte patru la spital. Sunt medicii acolo şi evaluează”, a declarat col. Constantin Florea, şef ISU Dolj.

Profesorii au alertat autoritățile care anchetează acum cauzele evenimentului. Primarul comunei a intervenit și el și susține că celo mici li s-a făcut rău de la substanțele folosite în curățenia zilnică. Același aspect a fost confirmat și de viceprimarul comunei Ştefan Cioablă.

„Dezinsecţia în şcoală a fost făcută demult, nu are cum să fie de acolo. Probabil este de la substanţele de curăţenie folosite de . Am blocat magazia cu substanţe, vine o echipă de la laboratorul de analize să vedem ce se întâmplă. Am vorbit cu directoarea şcolii şi mi-a spus că sunt substanţe de curăţenie zilnică, care sunt autorizate. Curăţenia s-a făcut ieri. Probabil n-au aerist sălile, nu pot să-mi dau seama. Numai într-o clasă s-a întâmplat“, a declarat viceprimarul, potrivit aceleiași surse.

 

Urmăriți Impact.ro și pe