Moment istoric pentru Sorana Cîrstea în războiul cu Simona Halep. Iubita lui Țiriac jr. și-ar putea îndeplini dorința secretă

Iancu Andreea 05.03.2022, 11:46
Moment istoric pentru Sorana Cîrstea în războiul cu Simona Halep. Iubita lui Țiriac jr. și-ar putea îndeplini dorința secretă

Între Sorana Cîrstea și Simona Halep există un război tacit, iubita lui Ion Țiriac Jr. făcând adesea declarații dure la adresa rivalei sale în clasamentul WTA. Totuși, această tensiune ar putea să se mai domolească în zilele următoare, în cazul în care Cîrstea reușește o nouă performanță, îndeplinindu-și totodată o dorință arzătoare. Momentul ar putea fi considerat unul istoric în cariera sportivei.

Sorana Cîrstea și-ar putea îndeplini o dorință, în războiul cu Simona Halep

Actuala iubită a lui Ion Țiriac Jr. este de ani buni într-o rivalitate permanentă cu Simona Halep. Sorana Cîrstea a reușit să aibă o evoluție impresionantă pe acest început de an. Jucătoarea de tenis a ieșit pe locul 30 în lume, după turneul WTA 250 de la Lyon, unde a obținut trei victorii. Astfel, Sorana Cîrstea ar putea să își îndeplinească dorința cea mai arzătoare, în războiul cu Simona Halep.

În timp ce adversara sa a avut o evoluție slabă pe terenul de tenis, iubita lui Țiriac Jr. ar putea deveni, începând de luni, cea mai bună jucătoare din România din clasamentul WTA. Simona Halep a ales să ia o pauză de la competiții, înainte de turneele de la Indian Wells și Miami, în timp ce Sorana Cîrstea a ales să joace la Lyon. Sportiva de 31 de ani a obținut două victorii în fața lui Bolkvadze (131 WTA) şi Voegele (144 WTA), iar cea mai recentă reușită a fost înregistrată împotriva unguroaicei Anna Bondar (79 WTA).

Sorana Cîrstea ar putea să își îndeplinească dorința secretă, în războiul cu Halep
Sorana Cîrstea ar putea să o întreacă pe Halep în topul WTA

Sportiva ar putea să o devanseze pe constănțeancă

Calificarea în semifinalele de la Lyon i-a adus Soranei Cîrstea un scor de 1.775 de puncte, aflându-se la numai 57 de puncte în urma Simonei Halep, care se regăsește pe locul 26WYA. În cazul în care bucureșteanca va câștiga trofeul la Lyon, Cîrstea ar acumula 1.954 de puncte, devenind de luni locul 21 în tenisul mondial. Rivala Simonei Halep s-a mai clasat pe locul 21 WTA în august 2013. Chiar și fără trofeu, iubita lui Țiriac Jr. reușește cea mai bună clasare din 2014 și până astăzi.

O singură victorie în cadrul competiției de la Lyon, în semifinale, i-ar aduce Soranei un scor de 1.845 de puncte şi, de luni, ar devansa-o pe Simona Halep în clasamentul WTA, un eveniment care nu a mai avut loc de mai bine de opt ani. Pentru asta însă, Sorana Cîrstea trebuie să o înfrunte pe Dayana Yastremska (140 WTA).

Motivul pentru care cele două jucătoare de tenis sunt în conflict

Două dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România, Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt rivale de ani buni. Deși le unește pasiunea pentru sportul alb, cele două nu reușesc să facă pace. De-a lungul timpului au existat mai multe momente în care între cele două sportive au existat unele tensiuni.

Sorana Cîrstea pare că nu a acceptat niciodată că Simona a ajuns numărul 1 mondial, fiind invidioasă pentru succesul, inclusiv mediatic, de care are parte Halep. Mesajul Soranei Cîrstea din cadrul unui meci de Fed Cup, disputat la Cluj-Napoca, la care Simona Halep nu a jucat, a reprezentat un exemplu tranșant al relației dintre cele două sportive.

„România nu stă în Simona Halep!”, a afirmat Cîrstea.

De asemenea, în timp ce întreaga lume, inclusiv rivala Serena Williams, o felicita pe Simona pentru obținerea titlului de numărul 1 mondial, în octombrie 2017, colega sa, Sorana Cîrstea, a făcut o declarație diferită.

„N-am apucat s-o felicit încă pe Simona. Am avut program încărcat şi n-am avut timp. O să îi strig ceva de la balcon, probabil, că tot suntem vecine”, ar fi spus Sorana Cîrstea la turneul de la Linz, din Austria.

Simona Halep devenea numărul 1 mondial în finala turneului de la Beijing.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...