Cine e singura jucătoare din România care a învins-o pe Simona Halep. Se întâmpla în urmă cu 11 ani

Iancu Andreea 29.10.2021, 21:55
Cine e singura jucătoare din România care a învins-o pe Simona Halep. Se întâmpla în urmă cu 11 ani

Simona Halep este numele cu care România se mândrește de fiecare dată când vine vorba despre o competiție de tenis. Dubla campioană de Grand Slam a reușit să câștige un număr record de meciuri împotriva compatrioatelor sale în circuitul WTA. Cu toate acestea, Simona Halep a fost învinsă de o jucătoare din România în urmă cu 11 ani. Puțini își amintesc cine este jucătoarea de tenis care i-a ținut piept Simonei.

Ce jucătoare din România a învins-o pe Simona Halep în urmă cu 11 ani

Simona Halep concurează în această perioadă la Transylvania Open, acolo unde jucătoarea de tenis a trecut prin momente dificile, în urma unor dureri din zona lombară, după meciul din optimi cu Varvara Gracheva. Până în prezent, în circuitul WTA, Simona Halep a participat la 15 meciuri împotriva altor românce și a reușit să câștige 14 dintre ele, pierzând unul singur. Singura jucătoare din România care a învins-o pe Simona Halep este, de asemenea, un nume cu greutate din tenisul autohton.

Unicul eșec pe care Simona Halep l-a resimțit în urma unui meci împotriva compatrioatelor sale a avut loc în urmă cu 11 ani, în 2010. Pe atunci, Halep era învinsă de Sorana Cîrstea la turneul din Cincinnati, în faza calificărilor, cu un scor de 6-2, 6-4. Aceasta este singura înfrângere a Simonei în circuitul WTA în fața unei alte românce.

Ce jucătoare din România a învins-o pe Simona Halep în urmă cu 11 ani
Jaqueline Cristian

Simona Halep a mai bifat un meci câștigat în fața unei alte românce. Cu ce scor a terminat partida împotriva lui Jaqueline Cristian

Astăzi, în sferturile de finală ale competiției de la Cluj-Napoca, Simona Halep a întâlnit-o pe Jaqueline Cristian, locul 105 WTA. Simona, care se regăsește pe locul 18 WTA, a depășit-o pe Gabriela Ruse (locul 85 WTA), în 2 seturi, cu scorul de 6-1, 6-2. Cel de-al 16-lea meci al jucătoarei împotriva unei alte „tricolore”, în ultimii 11 ani, s-a încheiat cu o nouă victorie pentru Halep.

Meciul, desfășurat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, a adăugat o reușită pe lista Simonei, în fața altor românce. Al 16-lea meci împotriva unei alte jucătoare de tenis din România s-a încheiat cu scorul de 6-1, 6-1. Astfel, Simona Halep a bifat o nouă reușită împotriva unei conaționale, după ce a învins-o pe Jaqueline Cristian.

Jaquelin Cristian, „Contesa” tenisului

Jaqueline Cristian a reușit să impresioneze publicul de la Cluj, în competiția Transylvania Open. Jucătoarea de tenis a revenit spectaculos de la scorul de 0-1 la seturi, în primul său meci, împotriva lui Kaja Juvan, pe care a învins-o la finalul unui meci de 3 seturi foarte lungi. „Contesa” a eliminat-o apoi pe favorita numărul 5, Ajla Tomljanovic, spre surprinderea tuturor.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...