Ce spune despre crima de la Iași principalul suspect. Marocanul a fost adus în fața procurorilor

Ioana Bucur 30.12.2021, 21:42
Ce spune despre crima de la Iași principalul suspect. Marocanul a fost adus în fața procurorilor

Un tânăr marocan în vârstă de 20 de ani este principalul suspect în cazul crimei de la Iași. Extrădat din Italia, unde a fost prins la câteva zile după ce ar fi ucis două persoane, Ahmed Sami el-Bourkadi a fost adus în fața procurorilor români. Ce a declarat despre moartea studentului la Medicină și a iubitei acestuia.

Principalul suspect a vorbit despre crima de la Iași

Prins pe străzile din Roma, Italia, la mijlocul lunii decembrie, după ce fusese dat în urmărire de Poliția Română, Ahmed Sami el-Bourkadi, student la Medicină și principalul suspect în cazul crimei de la Iași, a ajuns joi, 30 decembrie, în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Italia, o escortă a Poliţiei Române a efectuat, la data de 22 decembrie a.c., o misiune de preluare, a unui bărbat, de 20 de ani.

La data de 14 decembrie 2021, în urma unei operaţiuni ENFAST declanşate de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, în directă colaborare cu echipa FAST ITALIA, poliţiştii Brigăzii Mobile din cadrul Chesturii de Poliţie din Roma au depistat şi reţinut, în Capitala Italiei, un bărbat, de 20 de ani, urmărit naţional şi internaţional, la solicitarea autorităţilor române”, a transmis, pe 22 decembrie,  Poliţia Română.

Potrivit anchetatorilor, marocanul nu a fost audiat, ci adus din arestul IPJ pentru alte activități ce vizează ancheta. Studentul, în vârstă de 20 de ani, este suspectat că ar fi omorât doi tineri, un coleg de la Medicină și pe iubita acestuia, româncă, elevă la o școală postliceală din Iași.

Relaxat, Ahmed Sami el-Bourkadi își menține în continuare nevinovăția, susținând că nu el este cel care a comis cele două crime.

Ce spune despre crima de la Iași principalul suspect. Marocanul a fost adus în fața procurorilor
Principalul suspect al crimei de la Iași

„Nu cred că a acţionat singur”

Tatăl Vanesei Burlacu, tânăra ucisă în vila din Iași alături de iubitul ei, s-a prezentat la Tribunalul Iaşi, dorindu-și să îl poată privi în ochi pe principalul suspect al anchetatorilor.

„Aş fi vrut să fiu în sala de judecată, pentru a-l întreba de ce mi-a omorât fata. Era singurul meu copil, aş vrea să ştiu din ce cauză s-a întâmplat totul. Vreau să ştiu motivul şi câţi au mai fost acolo. Nu cred că a acţionat singur, cred că au fost mai mulţi”, a spus tatăl tinerei omorâte cu mai multe lovituri de cuţit.

Bărbatul dezvăluia la acel moment că urma să se deplaseze la locuinţa unde stăteau cei doi tineri, pentru a recupera lucrurile fiicei sale.

„Totul e sigilat acolo. Aş fi mers, dar nu am avut acordul. Vom merge să vedem ce găsim din lucrurile fetei”, a afirmat tatăl Vanesei.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au pronunţat, joi, 23 decembrie, decizia definitivă în cazul arestării lui Ahmed Sami El Bourkadi. Acesta va rămâne în arest preventiv în următoarele 30 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...